Lise öğrencileri için “CERN Demet Hattı” Projesi (CERN Beamline)

Tarih: 22 Aralık 2017, Cuma
Saat: 10.30-14.30
Yer: santralistanbul Kampüsü, ÇSM 403-404

*******************************************************
20 Aralık itibariyle KAYITLAR KAPANMIŞTIR.
*******************************************************

CERN’e gitmek için geri sayım başladı!

Lise öğrencileri CERN'de düzenlenen "Okullar için Demet Hattı" yarışması ile bilim dünyasına dev bir adım atma şansına sahip.

İstanbul Bilgi Üniversitesi ev sahipliğinde, Yüksek Enerji Fiziği Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen “CERN Demet Hattı” tanıtım ve bilgilendirme etkinliğine sen de katıl, projeni tasarla ve ön elemeleri geçerek CERN’de deney yapma fırsatını yakala.

İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde gerçekleştirilecek proje eğitimi sayesinde BL4S yarışmasına katılmayı planlayan ekiplere CERN, demet hattı, algıçlar ve hızlandırıcı hakkında detaylar aktarılacak, yarışma kuralları ve prensipleri konusunda dikkat edilmesi gereken hususlar vurgulanacaktır.

CERN tarafından yapılacak incelemede ön elemeyi geçen liseler daha sonra tekrar değerlendirilerek en iyi iki öneri belirlenecek ve bu iki öneriyi sunan ekipler deneylerini CERN'de yapma fırsatı elde edecek.

*******************************************************
20 Aralık itibariyle KAYITLAR KAPANMIŞTIR.

Son başvuru tarihi: 20 Aralık 2017
*Programa bireysel başvuru alınmamaktadır; kayıt formunun lisenizdeki ilgili öğretmen tarafından doldurulması gerekmektedir.
Proje Bilgilendirme Programı Kayıt Formu için tıklayın.