Kermes

güncelleme: yayınlama:

Tarih: 28 Aralık 2017, Perşembe
Saat: 10.00-17.00
Yer: santralistanbul Kampüsü, E1-çim alan

Tüm BİLGİ’lileri, son dakika yılbaşı hediyelerini satın alabilecekleri kermese, bağışlamak istedikleri eşya ve ürünlerle birlikte bekliyoruz. 

World Human Relief işbirliğiyle düzenlenen kermesten elde edilecek gelir insanı yardım projelerine katkı sağlamak için Bangladeş'e, Myanmar'dan kaçan mültecilere  ulaştırılacaktır. 

İletişim: 
Ayten Zara / ayten.zara@bilgi.edu.tr
Ethem Özgüven / ethem.ozguven@bilgi.edu.tr
Beyhan Sunal / beyhan.sunal@bilgi.edu.tr

Myanmar’da yaşanan vahşetten kaçan yaklaşık sekiz yüz bin Arakanlı Bangladeş’te korkunç şartlarda hayatta kalmaya çalışıyor. Eldeki bilgilere göre yalnızca geçtiğimiz Temmuz ayında 6.000 civarında Arakanlı katledildi. Bunların yarısı kadın ve çocuk. Bu insanlar ateşli silahlarla, boğazları kesilerek ve yakılarak öldürüldü. İstanbul Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi olarak biz bu süreci takip ediyorduk ama büyük kuruluşlarla ve dev çok uluslu STKlarla ilgili atalet kaynaklı bazı tereddütlerimiz bizi şu ana kadar bu büyük drama yalnızca seyirci kılmış ve dayanışmadan alıkoymuştu.

World Human Relief’in kurucusu, BİLGİ Psikoloji Bölümü öğretim üyesi Ayten Zara ve ekibi, Dhoka Üniversitesi Klinik Psikoloji Bölümü öğrencileri ve Bangladeş Psikologlar Derneği işbirliği içinde çok uzun süredir bu korkunç insanlık dramını yaşayan insanlara, özellikle çocuklara hem insani yardım (gıda, ilaç, içme suyu deposu inşaatı) hem de psikosoyal destek vermek üzere çalışmaya başlayacaklar.