“Sor, Araştır, BİLGİ'len” Kış Programı

güncelleme: yayınlama:

Tarih: 29 Ocak-4 Şubat 2018
Yer: santralistanbul Kampüsü

"Sor, Araştır, BİLGİ’len" Kış Programı İstanbul Bilgi Üniversitesi BİLGİ’li Genç Bilim Elçileri Kulübü tarafından düzenlenmektedir.

"Sor, Araştır, BİLGİ’len", lise eğitim sistemi çerçevesinde öğrenciler için yetersiz kalan düşünme, hayal etme, yaratma becerilerinin geliştirilmesi ihtiyacıyla ortaya çıkmış yepyeni bir eğitim metodu içeren ve 2017 yazında yine İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde denenip başarıya ulaşan bir programdır.

Programın ana amacı, katılan öğrencilerin olaylara yaklaşırken daha fazla soru sorabilmeleri, bu sorulara kendi kendilerine cevap ararken doğru bir şekilde araştırma yapabilmeleri ve bunun sonucunda da olaylar üzerinde yorum yapabilen öğrenciler haline gelebilmelerini sağlamaktır. 

29 Ocak-4 Şubat 2018 tarihleri arasında gerçekleşecek olan programa, lise 10., 11. ve 12. sınıf öğrencilerinden fizik ve matematiğe ilgi duyanlar katılabilir. Başvuranlar arasından 30 kişi seçilecektir. 7 günlük bir programda, üç-dört kişilik gruplara ayrılarak projeler seçecek olan öğrencilerden, 7 günün sonunda bu projeleri ortaya çıkarmaları beklenecektir. Bu süreçte öğrenciler, bir proje yapımı sırasında yaşanan tüm süreçleri tecrübe edecekler ve kendi başlarına bu süreçleri atlatmaya çalışacaklardır; öğrencilere danışmanlar da eşlik edeceklerdir. 

Programda verilecek projeler 7 gün içinde bitirilebilecek büyüklükte olacaktır. İlk günkü açılışta, öğrenciler, etkinlik düzenleyicileri tarafından önceden seçilmiş fizik ve mühendislik projeleri arasından projelerini seçeceklerdir. Gruplar rastgele belirlenecektir.

Tadımlık Dersler:

 Tadımlık derslerin (rölativite, integral-türev anlamları, vb.) her biri üniversite içerisinde dersler veren öğrenciler tarafından verilecektir.

 Program sırasında İletişim Fakültesi derslerinden tadımlık dersler verilerek, katılacak öğrencilerin sanat ve kültür konularında da da vizyonlarını genişletmeleri hedeflenmektedir.

 Deney Gösterimleri:

 Tadımlık Dersler sonrasında, öğrenciler Üniversitemizin laboratuvarlarındaki ekipmanlar ile, bu derslerle ilgili deneyleri yapmaya fırsat bulacaklardır. 

 Günlük Program:

 8.30-10.30        Tadımlık ders
11.00-12.30        Proje için çalışma-Çeşitli Deney Gösterimleri
12.30-13.30        Yemek molası
13.30-17.00        Proje için çalışma

Programa katılmak isteyenler sosyal medya hesaplarımız üzerinden paylaştığımız başvuru formunu doldurarak başvurabilirler. Son başvuru tarihi 23 Ocak’tır. Başvurular seçici bir kurul tarafından gözden geçirilecektir. Başvuru sonuçları 24 Ocak tarihinde açıklanacaktır.


Başvuru Formu:
https://goo.gl/forms/VEIvHavyxiIPwnCX2