Rohingyalı Çocuklarla Dayanışma Kermesi

güncelleme: yayınlama:

Tüm BİLGİ’lileri, Bulutsuzluk Özlemi’nden Nejat Yavaşoğulları’nın da katılımıyla düzenlenecek olan Rohingyalı Çocuklarla Dayanışma Kermesi'ne bekliyoruz. 

Bu dayanışmadan elde edilecek gelir WHR kurucusu ve BİLGİ Psikoloji Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Ayten Zara tarafından dolaysız olarak insanı yardım projelerine katkı sağlamak için Bangladeş'e, Myanmar'dan kaçan mültecilere ulaştırılacaktır. 

İletişim:  Ayten Zara / ayten.zara@bilgi.edu.tr Ethem Özgüven / ethem.ozguven@bilgi.edu.tr Beyhan Sunal / beyhan.sunal@bilgi.edu.tr Yaren Karadaş / yaren.karadas@bilgiedu.net

Myanmar’da yaşanan vahşetten kaçan yaklaşık sekiz yüz bin Arakanlı, Bangladeş’te korkunç şartlarda hayatta kalmaya çalışıyor. Eldeki bilgilere göre yalnızca geçtiğimiz Temmuz ayında 6.000 civarında Arakanlı katledildi. Bunların yarısı kadın ve çocuk. Bu insanlar ateşli silahlarla, boğazları kesilerek ve yakılarak öldürüldü. İstanbul Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi olarak biz bu süreci takip ediyorduk ama büyük kuruluşlarla ve dev çok uluslu STKlarla ilgili atalet kaynaklı bazı tereddütlerimiz bizi şu ana kadar bu büyük drama yalnızca seyirci kılmış ve dayanışmadan alıkoymuştu.

World Human Relief’in kurucusu, BİLGİ Psikoloji Bölümü öğretim üyesi Ayten Zara ve ekibi, Dhoka Üniversitesi Klinik Psikoloji Bölümü öğrencileri ve Bangladeş Psikologlar Derneği işbirliği içinde çok uzun süredir bu korkunç insanlık dramını yaşayan insanlara, özellikle çocuklara hem insani yardım (gıda, ilaç, içme suyu deposu inşaatı) hem de psikosoyal destek vermek üzere Bangladeş’te çalışmaya başlayacaklar.

World Human Relief Organization hakkında daha fazla bilgi için: https://www.worldhumanrelief.org/

Tarih: 7 Mart 2018, Çarşamba 
Saat: 11.00-17.00 
Yer: santralistanbul Kampüsü, ÇSM önü

Görseller