güncelleme: yayınlama:

CAMMA Perşembe Konuşmaları: Sanat Eleştirisi ve Kültür Yönetimini Buluşturan Köprü: AICA Türkiye

CAMMA Perşembe Konuşmaları: Sanat Eleştirisi ve Kültür Yönetimini Buluşturan Köprü: AICA Türkiye

Moderatör: Doç. Dr. Gökçe Okandan (İstanbul Bilgi Üniversitesi, AICA-TR)

Konuşmacılar:
Dr. Nusret Polat (Okan Üniversitesi, AICA-TR)
Fırat Arapoğlu, MA (Altınbaş Üniversitesi, AICA-TR)

Perşembe Konuşmaları, İstanbul Bilgi Üniversitesi Kültür Yönetimi Yüksek Lisans Programı tarafından düzenlenmektedir.

Tarih: 29 Mart 2018, Perşembe
Saat: 18.30-20.30
Yer: santralistanbul Kampüsü, E4-209


“AICA Türkiye kuruluş dönemi ve kurucu ekibin entelektüel birikim ve eleştirel tavrından dolayı içinde ana alanlar olan sanat tarihi, sanat eleştirisi uzmanları, küratörler yanında; kültür politikaları ve yönetimi alanında çalışan uzmanlar, kültür kurumları yöneticileri, sanatçı insiyatifleri kurucuları ve çağdaş sanat etkinlikleri düzenleyicileri de içinde bulundurmuştur.

Bu kişilerin ortak özellikleri piyasa mantığında regüle edilecek bir alan yaratmaktan çok, aksak piyasanın doğurduğu özel, özgün vakaları daha geniş bir kesimle paylaşarak kültüre katılım ve sivil toplum dinamiklerini tetiklemekti.

AICA Türkiye, kuruluş döneminden bu yana etkinliklerini farklı yönetimler olsa da, bu yönde düzenlemiş, aynı zamanda sistem içinde oluşan modellere eleştiri de getirmiştir. Peki farklı dönemlerde farklı yönetimlerle benzer çabaları göstermiş bu kurumun sanat eleştirisi ve sanat sosyolojisi tartışmasındaki yeri ne olmuştur? Son 15 yılda kurumlar ve kurum yöneticiler bu tartışmayla nasıl evrilmişler, hangi modellere imza atmışlardır? Uluslararası Sanat Eleştirmenleri Birliği Türkiye Şubesi, sanat profesyonellerinin etik ve profesyonel çıkarlarını koruma ve haklarını savunma konusunda işbirliği içerisinde olma ve sanat alanındaki her bir kurum çalışanının ifade ve düşünce özgürlüğünü tarafsız olarak savunma hedeflerini içeren bir kurum olarak, sanat eleştirisi ve kültür yönetimine nasıl bir katkı sunabilir soruları bu konuşmanın içeriğini oluşturuyor.”


Görseller