Karşılaştırmalı Şirketler Hukuku Sertifika Programı

güncelleme: yayınlama:

Prof. Dr. Carsten Gerner-Beuerle (University College London (UCL))

İstanbul Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi tarafından “Karşılaştırmalı Şirketler Hukuku Sertifika Programı” kapsamındaki dersler University College London (UCL)’de görev yapan Prof. Carsten Gerner-Beuerle tarafından verilecektir. 

Tarih: 24 Nisan-5 Mayıs 2018
Yer: santralistanbul Kampüsü, E1-301

Sertifika programında şirketler hukukunun güncel konuları incelenecek ve karşılaştırmalı bir bakış açısıyla değerlendirilecektir. Özellikle paysahipleri, yöneticiler ve şirketler hukukunun diğer paydaşları arasındaki menfaat çatışmaları ve farklı hukuk sistemlerinin bu menfaat çatışmalarına getirdiği çözümlere odaklanılacaktır. Bu bağlamda Amerikan, İngiliz hukuk sistemleri ile Kıta Avrupası hukuk sistemi bakımından belirleyici bir konumda olan Alman hukuku karşılaştırılacaktır. Bununla birlikte, konu bakımından önem taşıdığı ölçüde başka hukuk sistemlerine, Avrupa Birliği düzenlemelerine veya başka uluslararası kurumların getirdiği kurallara da program sırasında değinilecektir. 

Program, farklı hukuk sitemlerindeki şirketler hukuku sorunları ile temas halinde olan hukuk uygulamacıları için yararlı olacaktır. Ayrıca karşılaştırmalı hukuk bakış açısı vermesi bakımından, yurtdışında lisansüstü eğitim görmek isteyen adaylar için de önemli bir katkı yapacaktır. 

Dersler İngilizce olarak 3 saatlik 8 oturumda toplam 24 saatte tamamlanacaktır. 
Dersler 24-25-26-27 Nisan ve 2-3-4 Mayıs 2018 tarihlerinde 19.00-22.00 arasında ve 5 Mayıs Cumartesi günü 10.00-13.00 arasında yapılacaktır.

En az 6 derse katılan katılımcılara katılım sertifikası verilecektir. 

Program Ücreti:
2.250 TL (BİLGİ mezunlarına 500 TL indirim uygulanacaktır.)
Stajyer avukatlar ve öğrenciler (BİLGİ öğrencisi olmakla birlikte LAW 435 dersini almayan öğrenciler de dahildir) : 500 TL  
Akademisyenler için katılım ücretsizdir. 

Kayıt İşlemleri:
Kayıt ve programla ilgili sorularınız için companylaw@bilgi.edu.tr adresine e-posta gönderebilirsiniz .
Program kapasitesi sınırlı olup programa kayıt zorunludur.