Kitap Tanıtımı ve Seminer: “Welcome to Hell: In Search of the Real Turkish Football”

İstanbul Bilgi Üniversitesi Spor Bilimleri ve Teknolojisi Yüksekokulu ile Sportsnet Group işbirliğiyle düzenlenen etkinlikte “Welcome to Hell: In Search of the Real Turkish Football” kitabının tanıtımı ve yazarı John McManus ile söyleşi yapılacaktır.

Kitap Türkiye’deki futbol konusunu bütüncül bir bakış açısıyla ele alan ilk kitaplardan biri. Yazarı John McManus, Oxford Üniversitesi'nde antropoloji doktorası yaptı ve halen Ankara'daki British Institute'de araştırmacı olarak çalışıyor. Çalışma alanı futbol ve özellikle Türk futbolu, göç ve diasporadaki Türkiyeli taraftarlar olan olan yazarın "Welcome to Hell?" ilk kitabı. Batıda "Türkiyeli taraftarlar" denilince ilk akla gelenler öldürülen Leeds United taraflarları ya da Ali Sami Yen'deki "Welcome to Hell" afişleri. Yazar, bu algıyı dönüştürmek amacıyla Türkiye'yi baştan başa gezip taraftarlarla görüşmeler yaptı ve Türkiye'de taraftarlığın tüm renklerini kitabına yansıtmaya çalıştı.

Kitap hakkında ayrıntılı bilgi için tıklayın.

John McManus'un özgeçmişi için tıklayın

Tarih: 14 Mayıs 2018, Pazartesi