Belgesel Gösterimi: "Kötü Tohum"

güncelleme: yayınlama:

Yönetmenliğini İstanbul Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi Medya Bölümü’nden Dr.Öğr. Üyesi Görevlisi Ethem Özgüven’in yaptığı "Kötü Tohum" belgeselinin ilk gösterimine tüm BİLGİ’liler davetlidir.


Tarih: 27 Mayıs 2018, Pazar
Saat: 15.30
Yer: santralistanbul Kampüsü, E1-301

“Tarlalar ve market raflarındaki ürünlerin son kullanma tarihi uzadıkça azalıyor ömrümüz. Doğmuş ve doğmayan çocuklarımızın suyundan, havasından ve sağlığından çalarak yaşıyoruz. Bu adaletsiz, kötü, zalim düzenden önümüze atılan kemikleri kemirerek sessiz kalıyoruz.

Ne kadar parlaksa market raflarındaki ambalajlar o kadar takılıyoruz peşine, tıpkı balığın parlak kaşığın ardına takıldığı gibi. Çocuklarımız da bebek balıklar gibi peşimizde. Marketler büyüdükçe küçülüyor orman, temiz su. Yok oluyor küçük çiftçi Paraguay’da, Porto Allegre’de, Dirmil’de, Molivos’da. 
Bütün bu olan bitenin öyküsü yine yeni yeniden üçüncü dünya üzerinden öyküleniyor. Hollanda ve İsrail’de şekillenen canavar ve dölsüz tohum Fransa’nın muhteşem bağlarını, Avusturya’nın gürbüz ineklerini gösteren belgesellerin resimlerinin arasında kayboluyor.
Hepsi bizim suçumuz, 
Hepsi yine bizim suçumuz.”

Görseller