Moda Tasarımı Semineri: “Kumaş Yapısallığında Malzeme ve Yüzey Çalışmaları”

Tarih: 22 Şubat 2017
Saat: 13.00-14.00
Yer: Dolapdere Kampüsü, D-173

Konuşmacı: Yrd. Doç. Dr. Selçuk Gürışık (Nişantaşı Üniversitesi tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü)

Bu seminer İstanbul Bilgi Üniversitesi Moda Tasarımı Bölümü tarafından düzenlenmiştir.

Londra Central Saint Martins' BA ve Ph.D çıkışlı Dr. Selçuk Gürışık, ortağı Ali Alev ile Selçuki&Ali markasını kurmuş, sanat ve tasarım alanlarında disiplinlerarası ilişkilere örnek gösterilebilir koleksiyonlar hazırlamaktadır.

Tasarım-üretim birlikteliğinde ürün geliştirme ve kumaş yapımı tekniklerini gelenekselden güncele taşıyan marka, yarattığı yeşil ve yavaş moda içerikleriyle zamansız şıklık kavramı altında giysi ve aksesuarların yanı sıra iç-mimari objeleri de tasarlayıp üretmektedir.

Özellikle, "Giyilebilir Sanat" başlıklı elyaftan başlayarak, elyapımı metodlar ile bitmiş ürünü tamamlayan Dr. Gürışık, bu sunumunda markalarının farklı moda yaklaşımlarını ve üretim tekniklerini paylaşacak.

''Bugün, yarının geleneği olabilir'' kavramının verdiği varoluşçu bir sorumluluk duyan araştırmacı tasarımcı Gürışık, uzun yıllar süren bu yolculuğundaki belirgin durakları, görsel örnekleri ile paylaşacağı bu sunumunun sadece tekstil ve moda alanlarında pratik yapan tasarımcılara değil problem çözebilir, esnek düşünen teoriye dayalı pratisyenler için de ilginç gelebileceğini düşünmektedir.

Selçuk Gürışık kimdir?
İTÜ Mimarlık eğitimi sonrası Londra'da tekstil ve moda tasarımı eğitimi almış, araştırmacı tasarımcı, sanat yönetmenliği ve dekor kostüm çalışmalarının yanı sıra bireysel moda anlayışı ile çevre dostu, yavaş moda gibi kavramları çalışmalarına ana hedef alarak koleksiyonlar hazırlamaktadır. Halen akademik kariyerine
Nişantaşı Üniversitesi Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü’n de devam eden sanatçı, Selçuki&Ali markası altında çalışmalarına devam etmektedir.