Genç Sesler Konuşmaları-3: Çocukların Medyası

güncelleme: yayınlama:

Konuşmacılar: Söz Küçüğün Radyo Ekibi & Parlayan Çocuklar Dergi Ekibi

Moderatör: Doç. Dr. Nazan Haydari (İstanbul Bilgi Üniversitesi Medya Bölümü)

Tarih: 27 Kasım 2018, Salı
Saat: 18.00-19.30
Yer: santralistanbul Kampüsü, Sosyal Kuluçka Merkezi

İstanbul Bilgi Üniversitesi Çocuk Çalışmaları Birimi ve İstanbul İsveç Başkonsolosluğu tarafından yürütülen Genç Sesler Projesi kapsamında gerçekleştirilen "Genç Sesler Konuşmaları"nın üçüncüsünde; Türkiye'de doğrudan çocukların ürettiği medya içeriklerinden ikisinin yaratıcıları konuk oluyor.

2008 yılında Açık Radyo 94.9'da yayın hayatına başlayan, 10-18 yaş arası çocukların her hafta kendi gündemlerini ve çocuklarla ilgili konuları yetişkinlere duyurduğu 300'ün üzerinde program üreten Söz Küçüğün Radyo Programı üyeleri, yıllara yayılan deneyimlerini ve sürecin üzerlerinde yarattığı değişimi, karşılaştıkları kolaylıkları ve zorlukları dinleyicilere aktaracaklar.

2008 Nisan ayında ilk sayısını çıkaran "Parlayan Çocuklar" Dergisi, Tarlabaşı'nda yaşayan ve çocuk hakları teması çerçevesinde kendi haklarını, gündemlerini, ihtiyaçlarını konuşup tartışmak amacıyla her hafta Tarlabaşı Toplum Merkezi'nde buluşan 8-14 yaş arası çocukların ürettiği bir dergidir. Aktif olarak buluşmalara devam eden ve yayın hayatına çocukları ilgilendiren konularla ilgili bazen aylık bazen üç aylık sayılarla devam eden Parlayan Çocuklar Dergisi'nin yayın ve içerik ekibi; haber üretme sürecini ve Tarlabaşı'ndaki çocukların sesi olmaya ilişkin kişisel tecrübelerini dinleyicilerle paylaşacaklar.  

Etkinliğin moderasyonunu İstanbul Bilgi Üniversitesi Medya Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Nazan Haydari yapacak ve Türkiye'de çocukların medya ortamlarındaki temsiliyeti ve çocuk katılımını içeren medya araçlarının üretimi için imkanlar etkinlik katılımcılarının katılımıyla tartışmaya açılacaktır.

Görseller