"Green is the new Black"

Tarih: 9 Mart 2016, Çarşamba
Saat: 13.00 -14.30
Yer: Dolapdere Kampüsü, 173

BİLGİ Moda Tasarımı Bölümü tarafından düzenlenen seminerin dili İngilizce'dir.

Sürdürülebilirlik moda dünyasında en çok konuşulan konulardan birisi. Yaz ve kış koleksiyonlarına ek olarak ara koleksiyonlar, cruise koleksiyonları ve kapsül koleksiyonları da eklendi. Online iletişimin gelişmesine bağlı olarak moda iletişimi de radikal bir şekilde hız kazandı. Bu durum bizi moda üretiminin insan ve doğa üzerindeki etkisini düşünmeye yöneltmekte. Bu konuşmada marka danışmanı ve akademisyen Dr. Bilgen Coşkun ve LCW Erkek Giyim Kreatif Direktörü Joan Querol Soler, global moda dünyası ve hiyerarşisiyle birlikte moda dünyasının baş döndüren hızı konusunda konuşacaklar. Bunu takiben konuşmacı moda eksperleri trend odaklı ve aynı zamanda sürdürülebilir bir moda markasının nasıl hayata geçirilebileceğine dair önerilerde bulunacaklar.

Dr. Bilgen Coşkun

He completed his PhD Studies at Steinbeis University Berlin in the field of Intercultural Marketing and Communication after his Business Administration studies at Bilkent University. Coşkun has been consulting fashion and life style brands such as Esprit, GAP, GQ, Gerry Weber and Zalando. He is leading the Fashion Management Program at IMA and teaching at Mediadesign Hochschule Munich.

Joan Querol Soler
Joan Querol Soler is the Creative Director of LC Waikiki Menswear. He has been working as a fashion designer in various fashion capitals such as Barcelona, Düsseldorf and London before he moved to Istanbul. Esprit, Mango and Zara are some of the global brands that he has been working for.