güncelleme: yayınlama:

CAMMA Perşembe Konuşmaları: Bağımsız Sanat Oluşumlarında Sürdürülebilirlik

CAMMA Perşembe Konuşmaları: Bağımsız Sanat Oluşumlarında Sürdürülebilirlik

Konuşmacılar: 
Ezgi Bakçay (Karşı Sanat Çalışmaları)
Yiğit Sertdemir (Altıdan Sonra Tiyatro)
Sinem Öcalır (Kumbaracı50 ve Tiyatro Kooperatifi Girişimi)

Perşembe Konuşmaları, İstanbul Bilgi Üniversitesi Kültür Yönetimi Yüksek Lisans Programı tarafından düzenlenmektedir.

Tarih: 20 Aralık 2018, Perşembe 
Saat: 18.00-20.00
Yer: santralistanbul Kampüsü, ÇSM-404 

"Bağımsız Sanat  Oluşumlarında Sürdürülebilirlik"  panelinde, İstanbul’daki  çağdaş sanat kolektiviteleri ve bağımsız tiyatro topluluklarının  durumu ve sürdürülebilirlik stratejileri tartışılacak.  


Ezgi Bakçay 
Galatasaray Üniversitesi İletişim Fakültesi Sinema Televizyon Bölümü, Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü Yüksek Lisans Programı mezunudur. Le Centre européen de sociologie et de science politique de la Sorbonne,  l’Université Paris-Panthéon-Sorbonne ve EHESS’te estetik ve siyaset bilimi alanında araştırmalar gerçekleştirmiştir. Mimar Sinan Güzel Sanatla Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nde Doktora yeterliliğini vermiştir. 2006’dan bu yana Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde; “Sanat Kuramları” “Sanat Yapıtını Çözümleme Yöntemleri” ve “Görsel Kültür” derslerini, Mimar Sinan Güzel Sanatla Üniversitesi’nde “Sanat Yönetimi” dersini vermektedir. Çeşitli kurumlarda ve özel üniversitelerde sanat teorisi alanında eğitim vermektedir. Ulusal ve uluslararası sanat etkinliklerinde küratörlük ve sanat danışmanlığı görevleri üstlenmiştir. Sanat kuramcısı ve eleştirmen olarak çeşitli yayınlarda makaleleri yer almıştır. Karşı Sanat’ta küratörlük yapmaktadır.

Yiğit Sertdemir
1998 yılında, ilk oyun denemesi olan “Yumuşak Ge”yi yazdı. Buna rağmen yazmaktan vazgeçmedi. 1999 yılında, İTÜ’den yaşamdaşlarıyla, Altıdan Sonra Tiyatro’yu kurdu. Aynı sene Sadri Alışık Tiyatrosu’nda ilk kez profesyonel olarak sahneye çıktı. 2002 yılında kaydını alıp, Yeditepe Üniversitesi Tiyatro Bölümü’nde burslu olarak okudu ve mezun oldu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nda ‘yevmiyeli sanatçı’ olarak çalışmaya başladı. 2009’da, Kumbaracı50 adlı sahne ile İstanbul’u buluşturanlar arasındaydı. Halen; Altıdan Sonra Tiyatro’da ve İBBŞT’de tiyatro ile uğraşmaktadır

Sinem Öçalır
Oyuncu ve Kumbaracı50'de Mekan Koordinatörü, Tiyatro Kooperatifi Girişimi üyesi.

                                          


Görseller