güncelleme: yayınlama:

BİLGİSpor’dan Nuri Şahin Semineri

BİLGİSpor’dan Nuri Şahin Semineri

“What if all it takes to change the world is a good dad?”

 BİLGİSpor tarafından düzenlenen etkinliğe tüm BİLGİ öğrencileri davetlidir.

Konuşmacı: Nuri Şahin

Tarih: 25 Aralık 2018, Salı
Saat: 14.00-16.00
Yer: santralistanbul Kampüsü, Enerji Müzesi-Kontrol Odası 

"Bugün mesleğiniz her ne olursa olsun, kendinizi kişisel ve profesyonel olarak geliştirmediğiniz sürece zirvede kalma ihtimaliniz yok. Bu çerçevede, profesyonel bir sporcunun da, başarısının elde ettiği sportif sonuçlardan fazlası olduğunu anlaması ve kariyerini planlarken saha içi kadar saha dışında bırakacağı izleri de hesaba katması gerekiyor. 

Günü kurtarmaya değil, geleceğinizi inşa etmeye odaklandığınızda iki şeyin öncelik kazandığını hissediyorsunuz. Sahip olduğum imkanları kendimi geliştirmek için nasıl kullanabilirim? Benim sahip olduğum imkanlara sahip olmayanların hayatına nasıl dokunabilirim? 2018 yılını geride bırakmamıza günler kala, geriye dönüp baktığımda bu iki soruya da verdiğim cevap beni çok tatmin ediyor. Bu yaz, Harvard Üniversitesi’nde almış olduğum The Business of Entertainment, Media and Sports eğitimi, sadece kariyerimin değil, hayatımın da dönüm noktalarından biriydi. Amerika’daki bu eğitimi tamamladıktan sadece üç gün sonra, başka bir kıtaydım. Etiyopya’da, dünyanın en fakir ve kurak bölgesinde,  hayata tutunmaya çalışan insanların temiz su ihtiyacını karşılamak için yürütülen iyilik hareketinin bir parçası olmak için ilk adımı attım. Orada geçirdiğim bir haftayı ömrümün sonuna kadar unutmayacağım.

2018 yılında iki ayrı kıtada yaşadığım bu iki eşsiz deneyimi sizlerle paylaşmak, kariyerimi ve geleceğimi nasıl planladığımı anlatmak ve sorularınızı cevaplamak için 25 Aralık, Salı günü aranızda olmaktan büyük bir mutluluk duyacağım."


Nuri Şahin:
Nuri Şahin 5 Eylül 1988 yılında Almanya’nın Lüdenscheid kentinde dünyaya gelen ve aktif futbol yaşantısını SV Werder Bremen takımında sürdüren Türk Milli futbolcudur. Kariyerinde Borussia Dortmund, Feyenoord, Real Madrid, Liverpool gibi Avrupa’nın önde gelen takımlarında forma giymiştir. Türkçe, Almanca, İngilizce, İspanyolca ve Flemenkçe bilmektedir. 2005 Avrupa 17 Yaş Altı Futbol Şampiyonasında Türkiye’nin şampiyon olmasında önemli pay sahibidir. Aynı yıl Peru’da gerçekleşen FIFA 17 Yaş Altı Dünya Kupası’nın en dikkat çeken oyuncularından biri olmuş ve Türkiye’nin turnuvayı 4. Tamamlamasında önemli rol oynamıştır. Genç Milli Takımlarda gösterdiği başarılardan sonra A Milli Takıma çağrılmaya başlanmıştır. 8 Ekim 2005 tarihinde Almanya ile oynanan özel maçta 86. Dakikada oyuna dahil olmuş ve 89. Dakikada bir gol kaydetmiştir. Bu şekilde hem A Milli Takım forması giyen en genç oyuncu hem de A Milli Takım formasıyla gol atan en genç oyuncu olmuştur. Nuri Şahin’in ilk profesyonel maçı Inter Toto Kupası’nda deplasmanda Sigma Olomouc ile oynadıkları maç olmuştur. Şahin, 66. dakikada oyuna girerek. Borussia Dortmund'un Avrupa maçlarında oynayan en genç futbolcusu unvanını edinmiştir. Nuri Şahin, 6 Ağustos 2005 günü 16 yaş 334 günlük iken Bundesliga’da Wolfsburg deplasmanında forma giyerek bu ligde ilk 11'de maça başlayan en genç oyuncu unvanını da kazanmıştır. 26 Kasım 2005 günü Nürnberg ile oynanan maçta gol atarak  Bundesliga'da gol atan en genç futbolcu unvanının da sahibi olmuştur. 2011 yılında evi olarak nitelendirdiği Borussia Dortmund ile Bundesliga şampiyonluğu yaşamış ve Bundesliga’da oynayan futbolcular arasındaki bir ankette de sezonun en iyi oyuncusu seçilmiştir. Bu başarılı sezonun ardından dünya devi Real Madrid’e transfer olmuştur. Nuri Şahin saha içindeki başarısı kadar saha dışındaki karakteri, sadece saha içinde değil saha dışında da kendini geliştirmeye ve geleceğe hazırlamaya çalışmasıyla örnek bir sporcu profili oluşturmaktadır. 2018 yılında Harvard Üniversitesinde “The Business of Entertainment, Media and Sports” programını tamamlamıştır. Bu eğitimi tamamladıktan yalnızca 3 gün sonra Etiyopya’da dünyanın en fakir ve kurak bölgesinde eski takım arkadaşı Neven Subotic’in kurmuş olduğu vakıfla beraber orada bulunan insanların temiz su ihtiyacını karşılamak için yürütülen iyilik hareketinin bir parçası oldu. Nuri Şahin, bizlere sporun sadece saha içinde oynanıp bitmediğini, bundan çok daha fazlasının olduğunu, sporcuların saha dışında kişisel ve profesyonel olarak kendilerini geliştirmeleri ve günü kurtarmaya yönelik değil, geleceği inşaa etmeye yönelik adımlar atması gerektiğinin en iyi örneklerinden biridir. Bunların yanında en büyük amaçlarından biri oğlu Ömer’e iyi bir baba ve yol gösterici olmaktır. Çok sevdiği oğlu Ömer ve Eşi Tuğba Şahin ile Bremen’de yaşamını sürdürmektedir.


Görseller