BIFED Ödüllü Belgeselleri Gösterimi: Fakirlik A.Ş.

güncelleme: yayınlama:

İstanbul Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi Medya Bölümü ve BIFED Bozcaada Uluslararası Ekolojik Belgesel Film Festivali işbirliğiyle düzenlenmektedir.

Tarih: 21 Aralık 2018, Cuma
Saat: 12.00
Yer: santralistanbul Kampüsü,  E1-110

Batı, kendisini kalkınma anlatısının başkahramanı olarak konumlandırdı. Ancak sonuçlar katışıksız olmadı; hatta bazı durumlarda çok yıkıcı oldu. Gelişmekte olan ülkelerin liderleri değişime yönelik çağrılarını daha sesli bir biçimde dile getirmeye başladılar. 20 farklı ülkede 4 sene boyunca çekilmiş 150’den fazla görüşmedeki bakış açılarına yaslanan “Poverty, Inc” iyilik yapmanın gizli kalmış tarafını araştırıyor. 

Michael Matheson Miller, Acton Enstitüsü’nde araştırma görevlisi ve “Poverty, Inc” belgeselinin yönetmeni ve yapımcısıdır. Michael daha önce Acton Enstitüsü’nde Medya ve Uluslararası Programlar bölümlerinin başındaydı ve aralarında “Doing the Right Thing”in de olduğu çeşitli video eğitim programlarında yer aldı. Acton’da çalışmaya başlamadan önce Nikaragua’daki Ave Maria Üniversitesi’nde felsefe ve siyaset bilimi dersleri verdi; okulun felsefe ve teoloji bölümlerinin başkanlığını yaptı.


Görseller