Sinematerapi-3: Film Gösterimi: "Patch Adams"

"Sağlık İletişimi"

Tarih: 25 Aralık 2015, Cuma
Yer: Dolapdere Kampüsü, Sinema Salonu

Konuşmacı: Seray Öney Doğanyiğit (BİLGİ Halkla İlişkiler ve Kurumsal İletişim  Yüksek Lisans Programı)

Bu etkinlik Sağlık Bilimleri Yüksekokulu tarafından düzenlenmiştir.
“Patch Adams, 9 Nisan 1999 tarihinde gösterime giren, duygusal ve didaktik öğeler taşıyan, yönetmenliğini Tom Shadyac, müziğini Marc Shaiman, senaryosunu  Steve Oederkerk’in yaptığı  ABD yapımı  komedi bir filmdir. Yaşanmış bir hayat hikâyesinden alınmıştır. İntihar eğilimli biri olarak girdiği akıl hastanesinde gördüklerinden sonra Hunter "Patch" Adams (Robin Williams), çıkınca tıp fakültesine öğrenci olarak girer. Okulda başarılı bir öğrenci olmasına karşın, ideallerinden dolayı hocalarından tepki görür. Patch, birçok unvana aynı anda sahip olacağı ilginç bir yolculuğa çıkmak üzeredir. Amacı "hayata renk katarak" mizah yoluyla tedaviye katkıda bulunmaktır. Filmin başrolünde bu sene intihar eden usta oyuncu Robin Williams oynuyor. Birçok eleştirmene göre, Robin Williams' ın oyunculuk anlamında en iyi filmidir diyebiliriz.”