Uygulamalı Rekabet Hukuku Seminerleri Sertifika Programı

İstanbul Bilgi Üniversitesi Rekabet Hukuku ve Politikası Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından düzenlenmektedir.

Tarih: 19 Şubat-14 Mayıs 2019
Saat: 19.00-21.30
Yer: santralistanbul Kampüsü

Program Koordinatörü: Doç. Dr. Kerem Cem Sanlı (İstanbul Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi)

Rekabet hukuku, piyasa ekonomisinin sağlıklı bir şekilde işlemesi açısından vazgeçilmez hukuk dallarından biridir. Bu hukuk dalı, günümüzde dağıtım anlaşmaları, birleşmeler, fiyatlandırma politikaları ve iş birliği anlaşmaları gibi pek çok ticari işlemi yakından ilgilendirmekte ve düzenlenen piyasalar dahil olmak üzere, ekonominin her alanında yaygın bir şekilde uygulanmaktadır. Bu nedenle, rekabet hukuku hakkında bilgi sahibi olmak, günümüzde başta avukatlar olmak üzere, yöneticiler ve üst düzey çalışanlar açısından son derece önemlidir.

Uygulamalı Rekabet Hukuku Seminerleri Sertifika Programı, esas itibarla Türk pozitif rekabet hukukunu konu edinmektedir. Bu nedenle Rekabet Kurulu kararları ve düzenlemeleri, ana inceleme konusunu oluşturmaktadır. Ancak mehaz teşkil etmesi bakımından AB ve etkisine binaen ABD rekabet hukukları da seminer konuları arasında yer alır. Güncel konu ve tartışmalar, konuların uzmanları (avukatlar ve akademisyenler) tarafından teorik ve uygulama boyutu ile aktarılmakta ve örnek kararlar ile yasaklayıcı normların çizdiği çerçeve izah edilmektedir.

Kayıt ve ayrıntılı bilgi için: rhm@bilgi.edu.tr / rhm.bilgi.edu.tr / 0212 311 50 22

Kayıt ücreti: 3.400 TL (KDV dahil)
Erken kayıt indirimi (%40) için son tarih: 28 Ocak 2019
Erken kayıt indirimi sona erdikten sonra, stajyer avukatlara %20, daha önce programlarımıza katılım gösterenlere %40, İstanbul Bilgi Üniversitesi mezun ve öğrencilerine %25 indirim uygulanacaktır. Bu indirimlerin hiçbiri başka bir indirimle birleşmemektedir.

PROGRAM (12 Hafta)

1. HAFTA / 19 Şubat 2019

Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’da Yapılması Düşünülen Değişiklikler Hakkında Bazı Gözlemler
Prof. Dr. Yılmaz Aslan (Aslan Hukuk Bürosu)

21 Yıllık Rekabet Hukuku Uygulamasında Esastan İptal Edilen İlk Kartel Cezası: Ege Bölgesi Çimento Kararı – Mahkemenin Uyumlu Eyleme Dair İktisadi Yaklaşımının Analizi
Av. Bahadır Balkı LL.M. ve Av. Barış Yüksel, LL.M. (ACTECON)

2. HAFTA / 26 Şubat 2019

Rekabet İhlallerine İlişkin Soruşturmalar ve Para Cezaları: Rekabet Kurulu’nun 20 Yılının Bilançosu
Harun Gündüz, LL.M. (Rekabet Kurumu Strateji Geliştirme, Düzenleme ve Bütçe Dairesi Başkanı)

Sinema Sektöründe Neler Oluyor? Rekabet Hukuku ve Politikası Açısından Bir Değerlendirme
Doç. Dr. Kerem Cem Sanlı (İstanbul Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi)

3. HAFTA / 5 Mart 2019

ABD, AB ve Türk Rekabet Otoritelerinin Davranışsal Taahhütlere İlişkin Güncel Kararlarına Dair Mukayese
Av. Gönenç Gürkaynak, LL.M. ve Av. Sinem Uğur (ELİG Gürkaynak Avukatlık Bürosu)

Alıcıların İnternetten Satışlarına Getirilebilecek Kısıtlamalar: Dikey Anlaşmalara İlişkin Kılavuz’da Ne Değişti? Neden Değişti? Ne Değişebilir?
Gökşin Kekevi, LL.M. (Arçelik A.Ş. Rekabet Uyum Yöneticisi)

4. HAFTA / 12 Mart 2019

Sivil Havacılıkta Rekabet Hukuku Uygulamaları
Doç. Dr. Reşat Volkan Günel (Yakın Doğu Üniversitesi Uluslararası Hukuk Programı Direktörü) ve Av. Lale Kaplan (Özyeğin Üniversitesi Öğretim Görevlisi)

Rekabet Hukuku Perspektifinden İstanbul (Üçüncü) Havalimanı
Dr. Muzaffer Eroğlu, (Kocaeli Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi)

5. HAFTA / 19 Mart 2019

İnsan Kaynaklarında Rekabet Hukuku Uygulamaları
Dr. Çiçek Ersoy, (İTÜ İşletme Fakültesi Öğretim Üyesi)

Dinamik İş Hayatında Rekabet Uyum Programı Yönetmek
Av. Ebru Gürdemir (Tetra Pak Hukuk Müşaviri)

6. HAFTA / 26 Mart 2019

Rekabet Kurumu’nun Zoraki Regülasyon Görevi; Bankalararası Kart Merkezi Muafiyet Kararları
Dr. Av. Oğuzkan Güzel, (Güzel Hukuk Bürosu)

Rekabet Kurulu’nun Fintek Kararı Çerçevesinde, Fintek Sektör Oyuncularının Bankalar ile Rekabeti
Dr. Av. Çiğdem Ayözger Öngün (SRP-Legal Kurucu ve Yöneticisi, İTÜ Misafir Öğretim Görevlisi)

7. HAFTA / 2 Nisan 2019

Rekabet Hukuku Bakımından Elektrik Tedarik Piyasalarında Davranışsal Ekonomi ve Kamu Politikaları: Rekabet Kurulu’nun Son Dönemdeki Soruşturmaları
Av. Şahin Ardıyok LL.M., MBA. ve Evren Sesli (Baseak Avukatlık Ortaklığı)

8. HAFTA / 9 Nisan 2019

Yükselen Korumacı Eğilimlerin Rekabet Hukukuna Etkileri
Dr. Eren Günay ve Av. Faruk Aktay (Aktay Hukuk Bürosu)

Birleşmelerin Kontrolünde Daha Yasaklayıcı Bir Politikaya Dönüş mü? Güncel Tartışmalar ve Çözüm Önerileri
Dr. Kadir Baş, (Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi)

9. HAFTA / 16 Nisan 2019

Dünyada ve Türkiye’de Platformlara Yönelik Güncel Rekabet Politikaları: ABD’de Amex, AB’de Google Shopping ve Türkiye’de Sahibinden Kararları
Doç. Dr. Emin Köksal, (Bahçeşehir Üniversitesi İİBF) ve Av. Bora İkiler, LL.M., (Baseak Avukatlık Ortaklığı)

Elektronik Ticarette Veri: Rekabet Hukuku ve Politikası Ekseninde Çıkarımlar
Av. Cihan Doğan, LL.M. MSc

10. HAFTA / 30 Nisan 2019

Yıkıcı Yenilik & Birleşme ve Devralmaların Kontrolü
Av. Ayşe Gizem Yaşar, L.L.M, MJur (Sciences Po Paris)

Rekabete Hassas Veri Paylaşımının Birleşme & Devralma Yönü ve Gun-jumpin
Av. Ezgi Tahmaz LL.M. (EY Türkiye, K&S Avukatlık Ortaklığı)

11. HAFTA / 7 Mayıs 2019

Yapay Zekâdan Doğan Rekabet Hukuku Sorumluluğuna İlişkin Çözüm Önerileri
Av. Cem Uçan, LL.M. (Esin Avukatlık Ortaklığı)

Kişisel Veri ve Rekabet Hukuku Kapsamında “Big Data”
Dr. Muammer Ketizmen (Hacettepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi) ve Av. Aslıhan Kart (Kart Avukatlık ve Arabuluculuk Bürosu)

12. HAFTA / 14 Mayıs 2019

Rekabet Hukukunda Madalyonun Öbür Yüzü: İzin Verilmeyen Birleşme ve Devralmalar
Av. Mert Karamustafaoğlu LL.M. ve Av. Elif Mungan LL.M. (Erdem& Erdem Avukatlık Ortaklığı)

*Program kapsamında önceden bilgi verilmek suretiyle sunum tarihleri üzerinde değişiklik yapılabilir.

Görseller