Etkili Sunum Becerileri Sertifika Programı

İstanbul Bilgi Üniversitesi Küresel Yetenek Gelişim Merkezi (BİLGİTalent) Yetenek Gelişimi Birimi tarafından düzenlenen programda, öğrenciler sunumun bileşenlerini inceleyerek, iletişim becerilerini geliştirebilir, diğer adaylardan bir adım öne geçebilir ve etkili geribildirim alarak yapacakları sunumlarda fark yaratabilirler.

Program Hedefleri:

• Etkili sunumlar yapmayı sağlayacak stratejiler geliştirmek
  • Sunum hazırlıkları yapılması
  • Dinleyicilerin dikkatini çekecek teknikler
  • Sunum stresi ile başa çıkma
  • Sesin etkili kullanımı ve kontrolü

Program Çıktıları:

Bu eğitim sonucunda katılımcılar;
Sunumun bileşenleri olarak sunucunun kendisi, dinleyici kitlesi, sunum materyali (aktarılacak bilgi, 5N+1K gibi temel formüller ile) segmente ederek analiz edebilir, her bileşeni kendi içinde değerlendirebilir.
Sahne önünde konuşma, sunum korkusunun yenilmesi, iletişim bileşenleri, diksiyon, artikülasyon, analiz becerisi, zihin haritaları, algı yönetimi gibi kavramları inceler ve bu kavramlarla ilgili farkındalık kazanırlar.
"Sunum = Powerpoint'tir" algısını kırarak, iş mülakatları, proje sunumları, satış görüşmeleri ikili sohbet, tiyatro oyunları vb. durumlarda bilgiyi bir yerden karşı tarafa aktarırken yapılan “Algı Yönetiminin ” farkına varırlar.

Tarihler (3 oturum): 25 Şubat - 4 Mart - 11 Mart 2019 (Pazartesi günleri)
Saat: 16.00-19.00
Yer: Kuştepe Kampüsü, BZ-13

Eğitmen: Dr. Müh. Gülay Savaş

Kayıt için: http://bit.ly/2I4GvG0

• Sertifika alabilmek için üç haftanın tümüne katılmış olma koşulu aranır.
  • Sertifika alabilmek için programın üçüncü haftasında herhangi bir sunum gerçekleştirilmesi gerekir (Bireysel ve/veya grup sunumu olabilir.)
    Sunum konuları: Ödev/Proje Hazırlama, yatırım fikrinin sunulacağı bir Yatırımcı Sunumu veya İngilizce Sunum

*Etkinlik dili Türkçe’dir.

Görseller