Moda Tasarımcısı Francesca Liberatore BİLGİ’de

Tarih: 12 Mart 2015, Perşembe
Saat: 10.30
Yer:  Dolapdere Kampüsü, Moda Tasarımı Atölyesi

Francesca Liberatore, 2007’de dünyanın önde gelen moda okullarından Central Saint Martins’den mezun olduktan sonra Viktor & Rolf, Jean Paul Gaultier ve Brioni gibi ünlü mode evlerinde çalışarak uluslararası moda tecrübesi edindi. 2009 yılında hazırladığı kolleksiyonunu Milano Moda Haftası’nda sunma imkanı yakaladı.  Paris, Londra, Tokyo, New York gibi moda başkentleri için kapsül koleksiyonları hazırladı. Yıllar içerisinde gerçekleştirdiği uluslararası başarılar, sergilediği yaratıcı kolleksiyonlar ile moda dünyasının“ Made in Italy” yetenekleri arasında yerini almayı başardı.

Francesca Liberatore, şu anda İtalya’da ve farklı ülkelerde faaliyet gösteren pek çok moda okulunda dersler ve seminerler vermekte. NABA, Roma Güzel Sanatlar Akademisi gibi okullar İtalya’da eğitim verdiği kurumlardan birkaçı. İtalya’nın dışında Birleşmiş Milletler adına Vietnam, Peru, Ürdün gibi çeşitli ülkelerde de eğitim faaliyetlerine katıldı. Francesca gönüllülük esasına dayanan pek çok uluslararası projede de yer almaya önem veren bir tasarımcı. Unicef’in “Vogliamo 0” kampanyası buna bir örnek.

Fransesca Liberatore, son olarak 2015-2016 sonbahar/kış koleksiyonunu geçtiğimiz Şubat ayında New York’ta düzenlenen Mercedez Benz Fashion Week kapsamında Lincoln Center’da takipçileriyle buluşturdu.

Tasarımcı, 12 Mart 2015‘de İstanbul Bilgi Üniversitesi Moda Tasarımı Bölümü ve  Nuova Accademia di Belle Art (NABA) işbirliği kapsamında bir workshop uygulamasıyla BİLGİModa öğrencileriyle tecrübelerini paylaşacak.