güncelleme: yayınlama:

BIFED Belgesel Gösterimi

BIFED Belgesel Gösterimi

Tarih: 13-27 Mart 2019
Saat: 13.30
Yer: santralistanbul Kampüsü, E1-110

İstanbul Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi Medya Bölümü katkılarıyla düzenlenen Bozcaada Uluslararası Ekolojik Belgesel Festivali (BIFED) seçkisine tüm BİLGİ'liler davetlidir.

13 Mart 2019, Çarşamba 
Yeşil Yalan (The Green Lie)
Warner Boote
Avustuya, Almanya, Brezilya, Endonezya, Amerika Birleşik Devletleri / 2017 – 97’

“Yeşil Yalan” büyük küresel aktörlerin son yıllarda sayıları gittikçe artan şüpheci müşterilerinin güvenini tekrar kazanmak için uydurdukları sürdürülebilir pazarlama imgelerini sorgulamaktadır. Filmin iki kahramanı dünyanın dört bir yanında şirket sözcüleri, filozoflar ve daha iyi ve yaşam dostu bir dünya için savaşanlarla görüşmeler yapar.


20 Mart 2019, Çarşamba

Modifiye Edilmiş (Modified)
Aube Giroux
Kanada /2017 – 87’

Filmin hikâyesi, filmin yönetmeninin üretken bir bahçıvan, tohum biriktiricisi ve gıda aktivisti olan ve filmin yapım sürecinde kanserle savaşan annesiyle ilişkisi etrafında şekilleniyor. Kişisel ve siyasi olanı iç içe geçiren, anneyle kızının bu araştırmacı yolculuğu, dünyayı beslemek için genetiği değiştirilmiş gıdalara ihtiyaç olduğu mitini alaşağı ederek daha şeffaf ve sürdürülebilir bir gıda sistemi oluşturulma lehinde güçlü deliller ortaya koyuyor.


27 Mart 2019, Çarşamba

Eski Evler ve Karayemişler (Old Houses and Cherry Laurel)
Engin Yıldız
Türkiye / 2018 – 78’

Belgesel, Doğu Karadeniz güzergâhını izleyerek karayemiş ve eski evlerin birlikteliğini sunuyor. Mevsimleri takip ederek ilerleyen film, eski evleri ve onları saran karayemişleri, Karadeniz’in rengarenk olan peyzajları, insanları, dilleri ve gelenekleriyle birlikte gözler önüne seriyor. Gitgide kaybolmaya başlayan bu “armonik resimler”, belgeselin ana motifleridir. 


Görseller