Dünyada İnsan Varlığında Diretmek

güncelleme: yayınlama:

Konuşmacı: Buket Atlı (Temiz Gelecek Derneği Genel Sekreteri; Temiz Hava Hakkı Platformu Koordinatörü)

Tarih: 13 Mart 2019, Çarşamba
Saat: 14.30
Yer: Dolapdere Kampüsü, D606

İstanbul Bilgi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi tarafından düzenlenen etkinlikte aşağıdaki konulara değinilecektir:

  • Dünyanın ekolojik karnesi ne durumda?
  • Doğa ile daha uyumlu olacak şekilde hayatımı nasıl tasarlayabilirim?
  • Sağlık alanında çalışan birisi olarak ben neleri değiştirebilirim?
  • Sağlık ve çevre alanında savunuculuk yapmanın önemi nedir?


Buket Atlı:
Greenpeace Akdeniz, Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) ve Yuva Derneği bünyesinde iklim ve enerji ekolojik okuryazarlık alanlarında kampanyacı, araştırmacı ve proje koordinatörü pozisyonlarında çalıştı. 2016 yılından İnanç Mısırlıoğlu ile birlikte eğitmenlik becerileri, ekolojik dönüşüm ve zehirsiz temizlik konularında eğitimler vermekte ve sosyal fayda üreten projeler geliştirmektedir. 2018 yılından beri temiz ürünlerin üretilmesi alanında çalışan Temiz Gelecek Derneği (TEGEL) genel sekreterliği ve Temiz Hava Hakkı Platformu koordinatörlüğünü yürütmektedir. Uzmanlık alanları arasında kurumsal ekolojik dönüşüm danışmanlığı, iletişim ve eğitmenlik becerileri, toplantı moderasyonu ve kolaylaştırıcılık, savunuculuk ve kampanya tasarımı, permakültür bulunmaktadır.
Eğitim verdiği ve/veya birlikte çalışmalar yürüttüğü kurumlar: Borusan, SAP Türkiye, Türkiye Aile Sağlığı ve Planlaması Vakfı (TAPV), Temiz Hava Hakkı Platformu, Türkiye Çevre Eğitimi Vakfı (TÜRÇEV) ve Mavi Bayrak Programı, Beraberce Derneği gibi ulusal ve uluslararası kurum/kuruluşlar yer almaktadır.

Görseller