güncelleme: yayınlama:

Kitap Söyleşisi: “Turkey, Kemalism and the Soviet Union: Problems of Modernization, Ideology and Interpretation”

Kitap Söyleşisi: “Turkey, Kemalism and the Soviet Union: Problems of Modernization, Ideology and Interpretation”

Konuşmacı: Vahram Ter-Matevosyan (American University of Armenia)

Tartışmacı: Cemil Boyraz (İstanbul Bilgi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü)

İstanbul Bilgi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü tarafından düzenlenen söyleşide, Vahram Ter-Matevosyan yeni kitabı “Turkey, Kemalism and the Soviet Union: Problems of Modernization, Ideology and Interpretation” üzerine konuşacak ve soruları yanıtlayacaktır.

Tarih: 29 Nisan 2019
Saat: 15.00-18.00
Yer: santralistanbul Kampüsü, ÇSM-203



Vahram Ter-Matevosyan:
 
Vahram Ter-Matevosyan Türk iç ve dış politikası, Bölgesel Güvenlik ve Sovyet sonrası bölgelerde Çatışmalar alanlarında uzmanlaşmıştır. 

Felsefe doktoru ünvanını Bergen Üniversitesi'nden (Norveç), yüksek lisans derecesini Lund Üniversitesi'nden (İsveç), tarih bilimleri adaylığı derecesini de Doğu Araştırmaları Enstitüsü ve Erivan Devlet Üniversitesi'nden (Ermenistan) almıştır.

Duke Üniversitesi’nde misafir profesör, NC (2016), California Üniversitesinde Fulbright akademisyeni, Berkeley, CA (2009-2010) ve Washington, Seattle Üniversitesi'nde misafir doktora öğrencisiydi, Seattle, WA (2005).

2008 yılında ödül kazanan bir monografi yazmakla birlikte “Islam in the Social and Political Life of Turkey, 1970-2001”, 2014 yılında da “History of Turkish Republic” adlı kitabın eş yazarlığını yaptı.

Kendisinin araştırma makaleleri, “Nations and Nationalism”, “Europe-Asia Studies”, “Turkish Studies”, “Middle Eastern Studies”, “Insight Turkey”, “Eurasian Geography and Economics”, “Turkish Review”, “Caucasus  Survey”, “Journal of Southeast European and Black Sea Studies”, “Iran and the Caucasus”, “Diaspora Studies”, “Études Arméniennes Contemporaines”, “Caucasus Analytical Digest”, “UC Berkeley Armenian Studies Program Occasional Papers”, “Contemporary Eurasia” gibi yayınlarda yer almıştır.


Görseller