güncelleme: yayınlama:

Karşılaştırmalı Şirketler Hukuku Sertifika Programı

Karşılaştırmalı Şirketler Hukuku Sertifika Programı

Prof. Carsten Gerner-Beuerle (University College London (UCL))
Prof. Dr. Michael Schillig (King’s College London)

Tarih: 28 Nisan-3 Mayıs 2019
Yer: santralistanbul Kampüsü, E1-301

İstanbul Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi tarafından  “Karşılaştırmalı Şirketler Hukuku Sertifika Programı” düzenlenecektir. Sertifika programının dili İngilizce olup program kapsamındaki dersler University College London (UCL)’de görev yapan Prof. Carsten Gerner-Beuerle ve King’s College London’da görev yapan Prof. Dr. Michael Schillig tarafından verilecektir.  

Sertifika programında şirketler hukukunun güncel konuları incelenecek ve karşılaştırmalı bir bakış açısıyla değerlendirilecektir. Özellikle paysahipleri, yöneticiler ve şirketler hukukunun diğer paydaşları arasındaki menfaat çatışmaları ve farklı hukuk sistemlerinin bu menfaat çatışmalarına getirdiği çözümlere odaklanılacaktır. Bu bağlamda Amerikan, İngiliz hukuk sistemleri ile Kıta Avrupası hukuk sistemi bakımından belirleyici bir konumda olan Alman hukuku karşılaştırılacaktır. Bununla birlikte, konu bakımından önem taşıdığı ölçüde başka hukuk sistemlerine, Avrupa Birliği düzenlemelerine veya başka uluslararası kurumların getirdiği kurallara da program sırasında değinilecektir. 

Program, farklı hukuk sitemlerindeki şirketler hukuku sorunları ile temas halinde olan hukuk uygulamacıları için yararlı olacaktır. Ayrıca karşılaştırmalı hukuk bakış açısı vermesi bakımından, yurtdışında lisansüstü eğitim görmek isteyen adaylar için de önemli bir katkı yapacaktır. 

Ders programı aşağıda belirtilmiş olup toplamda 20 saat ders yapılacaktır. En az 15 saat derse katılan katılımcılara katılım sertifikası verilecektir. 

Ders dili İngilizcedir. 

Ders Günleri ve Saatleri:
28 Nisan, Pazar / 10:00-17:00
29 Nisan, Pazartesi / 18:00-21:00
30 Nisan, Salı / 18:00-21:00
2 Mayıs, Perşembe / 17:00-21:00
3 Mayıs, Cuma / 17:00-21:00

Program Ücretleri:
Program standart ücreti: 1.800 TL. 
BİLGİ mezunları ve BİLGİ yüksek lisans ve doktora öğrencileri için : 1.300TL
Herhangi bir üniversitenin lisans öğrencileri için : 400 TL. 
Üniversitede görev yapan akademisyenler için katılım ücretsizdir.

Kayıt İşlemleri:
Kayıt ve programla ilgili sorularınız için companylaw@bilgi.edu.tr adresine e-posta gönderebilirsiniz.
Program kapasitesi sınırlı olup programa kayıt zorunludur.  

Görseller