​BİLGİ Yeni Müzik Festivali-10: Elektroakustik Kesişmeler

Tarih: 26 Nisan 2019, Cuma
Yer: Karga (Caferağa mah. Kadife sok. No: 16 Kadıköy)

Besteciler:
Kömürcü, Alkan, Kamiloğlu, Kuntman, Kocaoğlu, Hasanova, Çolak, Adalı, Memişoğulları, Özdemir, Dilekçi, Kuman

İstanbul Bilgi Üniversitesi Müzik Bölümü tarafından bu yıl onuncusu düzenlenen BİLGİ Yeni Müzik Festivali’nin Elektroakustik Müzik konseri, sabit medya ve canlı performanslar içeren elektroakustik eserlerden geniş bir seçki sunuyor. Festivalin ikinci etkinliği olan Elektroakustik Müzik konserinde seslendirilecek eserleri, geçen sene kaybettiğimiz değerli öğrencimiz Barış Kömürcü’ye ithaf ediyoruz.

Yeni Müzik serisinin amacı, 20. ve 21. yüzyılda meydana gelen önemli müzik akımları ile ilgilenen ve bu çerçevede üreten akademisyen, besteci, müzisyen ve dinleyicilerin sene boyunca farklı etkinliklerde aynı platformda buluşmasını sağlamaktır. Etkinliklerimiz konser ve seminerleri kapsamaktadır.

Yeni Müzik Festivali konserlerinde, 20. ve 21. yüzyılın öncü bestecilerinin yanı sıra günümüzde faaliyet gösteren bestecilerin eserleri seslendirilmekte, çeşitli müzikal kavramların sunumlarla açıklanması ve tartışmaya açılması ise seminerlerin içeriğini oluşturmaktadır.

PROGRAM

Barış Kömürcü “B for 6 Clarinets” – (2018) – 3’20’’