Nefes Polat ile İF X Tanıtımı

Tarih: 9 Mayıs 2019, Perşembe
Yer: santralistanbul Kampüsü, E1-301

İstanbul Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi Sinema Bölümü tarafından düzenlenmektedir.

!f X Nedir?
!f X; yenidoğan bağımsız filmlere, öğrenme aşkıyla dolu, ruhu genç sinemacılara alternatif bir paylaşım alanı yaratmayı amaçlıyor. Bu amaç doğrultusunda !f Okul ile yakın geleceğin film profesyonellerinin ilk adımlarına şahitlik etmekten ve Pitching Keş!f ile ilk ya da ikinci filmlerini gerçekleştirecek yönetmenlerin heyecanına ortak olmaktan mutluluk duyuyor. Sinemanın mutfağına girilen 5 günlük profesyonel paylaşım platformu olarak tasarlanan !f X, film profesyonelleri ve profesyonelleşmek isteyen herkes için kapılarını ilk kez bu yıl açıyor.

Nefes Polat
Nefes Polat yapımcılık kariyerine London Film School bitirme tezi olan EVREN'İN SONU'yla 2012 yılında başladı. Türkiye'de ortak yapım alanında çalışmaya devam etti. Tanınmış Türk yapımcılarla çalıştı ve 2015 yılında Mars Prodüksiyon Yapımlar Sorumlusu oldu. 2 uzun metraj film üretti ve birçok filmi geliştirdi. Berlinale Ortak Yapım Marketi'nde sunumunu yaptığı projesiyle VFF Öne Çıkan Yetenek Ödülü kazandı. Talents Sarajevo 2016 ve Berlinale Talents 2017 mezunudur. 2018 yılında bağımsız film üretmek ve Türkiye içerisinde prodüksiyon hizmeti vermek üzere Nefes Films'i kurdu. Gösterime giren son filmi SİBEL dünya prömiyerini Locarno Film Festivalin'de yaptı ve içlerinde FIPRESCI ödülüde bulunan 3 ödül kazandı.

Görseller