alt atölye: "Sanal Gerçeklik: Mars Yeni Evimiz"

Moderatör:  Burçin Gürbüz - Burcu Doğru

Tarih: 10 Mayıs 2019
Saat: 14.00-16.00
Yer: santralistanbul Kampüsü, alt_lab (E4-112)

İstanbul Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi alt_lab Atölyeleri kapsamında düzenlenen etkinliğe tüm BİLGİ öğrencileri katılabilir.

Ev nedir? 4 duvarı olan bir barınak mı? Doğduğun memleketin mi? Yoksa yaşadığın gezegen mi?

Mars VR oyun deneyiminin üzerinden “ev” kavramını, Mars’a yerleşme ve kolonileşme kurgularını tartışacağız. Bununla beraber sanal gerçeklik teknolojilerinin bu konular üzerindeki yerini ve potansiyelini değerlendireceğiz. Atölye sırasında sunulacak sanal gerçeklik deneyimi ile katılımcılar, Mars’a ilk giden kolonilerden birinin mühendisi olarak görevlerini yerine getirmeyi deneyimleyecekler.

Burçin Gürbüz:
Burçin Gürbüz VR/AR/MR üzerine içerik tasarımı ve ayrıca yeni nesil teknolojiler, bilim ve sanat gibi çeşitli disiplinleri çarpıştırarak XR, IoT, Deep Learning ve veri görselleştirme üzerine Ar-Ge projeleri’ni geliştirmektedir. Dijital Dönüşüm, Tasarım Odaklı Düşünme, BIM, VR+, İnteraktif Görselleştirme üzerine konuşmacı olmasının yanı sıra, İstanbul Bilgi Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimler Fakültesi’nde öğretim üyesi olarak yer almaktadır.

Görseller