güncelleme: yayınlama:

alt atölye: Yapay Zeka ve Faydalı Veri Toplama

alt atölye: Yapay Zeka ve Faydalı Veri Toplama

Moderatör:  Burçin Gürbüz - Burcu Doğru - Hasret Güleç

Tarih: 17 Mayıs 2019 
Saat: 14.00-16.00
Yer: santralistanbul Kampüsü, alt_lab (E4-112)

İstanbul Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi alt_lab Atölyeleri kapsamında düzenlenen etkinliğe tüm BİLGİ öğrencileri katılabilir.

Veri alabilir, bilgi toplayabilirsin ancak veriyi değerli kılan bunlardan kendimize anlam çıkarabilmek, bunun için fırsatlar yaratmaktır. Veri anlam oluşturmaz, anlamı bilgi ve teknolojinin pasif tüketicileri olmayan bizler kurarız. Daha kapsamlı veri setleri, daha kapsamlı kod uygulamalarını nasıl ve ne için oluşturabileceğimizi, kullanabileceğimizi düşünebiliriz. Bu atölyede de ‘’Anlamlı veri setleri nasıl hazırlanır? Veri neden anlamlı olmalıdır?’’ gibi sorular cevaplanacak ve yapay zeka geliştirme teknikleri hakkında giriş seviyesinde uygulamalar yapılacak.


Burçin Gürbüz:
Burçin Gürbüz VR/AR/MR üzerine içerik tasarımı ve ayrıca yeni nesil teknolojiler, bilim ve sanat gibi çeşitli disiplinleri çarpıştırarak XR, IoT, Deep Learning ve veri görselleştirme üzerine Ar-Ge projeleri’ni geliştirmektedir. Dijital Dönüşüm, Tasarım Odaklı Düşünme, BIM, VR+, İnteraktif Görselleştirme üzerine konuşmacı olmasının yanı sıra, İstanbul Bilgi Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimler Fakültesi’nde öğretim üyesi olarak yer almaktadır.


Görseller