"Design Thinking" ile VR Projesi Tasarlamak

Konuşmacı: Doç. Dr. Barış Atiker

alt_atölye İstanbul Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından düzenlenmektedir.

Tarih: 21 Mayıs 2019, Salı
Saat: 13.00-16.00
Yer: santralistanbul Kampüsü, alt_lab (E4-112)

Sanal Gerçeklik uygulamaları günümüzde hem ticari hem de eğitim amaçlı kullanılan popüler uygulamalar haline geldi. Ancak bu uygulamaların çoğunda hala kullanılabilirlik problemleri olabiliyor. Bu problemler de uygulamalardan yeterli verim alınmasının önüne geçiyor. Tasarım odaklı düşünme, bu tür problemleri anlamak ve çözmek için yaygın olarak kullanılan bir yöntem. ''Desing Thinking" ile VR projesi tasarlama'' atölyesinde de bu sorunlara, çözüm yöntemlerine ve yaratıcı proje geliştirme süreçlerine odaklanılacak. Atölye süresince katılımcılar tasarım odaklı düşünme yani ''desing thinking'' metodolojisini kullanarak bir VR uygulaması fikri oluşturacaklar.

Doç. Dr. Barış Atiker:
Bilkent Üniversitesi Grafik Tasarım Bölümü’nden (2000) özel yetenek bursuyla ve Yüksek Şeref derecesiyle mezun olduktan sonra Hacettepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde Grafik Tasarım Yüksek Lisans (2004) ve Sanatta Yeterlik (2009) tez çalışmalarını “Hareketli Grafik Tasarım” uzmanlığı ile tamamladı. Akademik çalışmalarının yanı sıra çeşitli tasarım ve yapım şirketlerinde sanat yönetmenliği yaptı. 2001 yılından beri serbest tasarımcı olarak 150’den fazla uluslararası kurumsal kimlik projesini yürüten Atiker  “Hareketli Grafikler”, “2 ve 3 Boyutlu Canlandırma” “Etkileşim Tasarımı” dersleri de vermektedir. Akademinin dışında da kurumsal firmalar için yönetici ve ekip liderleri odaklı “Yaratıcı Liderlik”, “Tasarım Düşünce”, “İş-Hayat Dengesi”, “Kişisel Markalama”, “Hikayeleme” gibi atölyeler vermektedir.

Görseller