Online Seminer: Moda Psikolojisi

Sunan: Prof. Dr. Karen Pine (İstanbul Bilgi Üniversitesi Moda Bölümü)
Tarih: 21 Şubat 2013, Perşembe
Saat: 17.00-18.00

Bu online seminer, moda tasarımcısı, pazarlamacısı, tüketicisi ve izleyicilerini moda psikolojisi ile tanıştırıyor ve bilişsel süreçlerini açığa kavuşturuyor. Online seminer ayrıca, giyim tercihinin o kişinin düşünce ve duygularını nasıl etkilediği ve giyimdeki küçük farklılıkların izlenimlerdeki etkisini araştırıyor.

Bu öğrenim sürecinin sonunda, katılımcılar psikolojinin moda öğrenimine uygulamasını kavrayacak; sosyopsikolojik açıdan kollektif davranış biçimi olarak modayı algılamayı öğrenecek ve moda davranışlarını yönlendiren bireyselleştirici ve sosyalleştirici güçleri anlayacaklar.

Katılım ve kayıt ücretsizdir; tüm BİLGİ öğrencileri ile BİLGİ dışından katılımcılara açıktır.
Seminerin dili İngilizce'dir.

Ayrıntılı bilgi için: https://my.laureate.net/Faculty/webinars/Pages/PsychologyofFashion.aspx

Karen Pine:
Profesör Karen Pine 2011 yılında Moda Psikolojisi öğretim üyesi olarak İstanbul Bilgi Üniversitesi’ne katıldı. Şu anda moda psikolojisine yönelik bazı konular üzerine araştırma yapıyor. 2012’de Journal of Fashion Marketing and Management’ta (Moda Pazarlama ve Yönetimi Dergisi) giyimdeki ufak değişiklikler ve ince dokunuşların ilk izlenime etkisi üzerine makalesi yayınlandı. Son zamanlarda "giyimin giyinen kişinin modu ve duyguları üzerindeki etkisi"ni araştırıyor.