Sergi: Imperfection- "Do Something Different"

Tarih: 1 Kasım- 12 Aralık 2012
Yer: santralistanbul Enerji Müzesi

1. İstanbul Tasarım Bienali Akademi Programı çerçevesinde, İstanbul Bilgi Üniversitesi Moda Tasarımı Bölümü tarafından hazırlanan serginin proje yürütücüleri: Prof. Ben (C) Fletcher , Prof. Karen Jane Pine , Yrd. Doç. Dr. İsmail Orakçıoğlu, Öğretim Görevlisi Aslı Jackson

“Kusursuzluğa giden yol, kusurluluk ve belirsizlik rotasından geçer. Yenilik ve gelişim hatalardan ve kazalardan beslenir, kökleşmiş düşünme ve davranış alışkanlıklarından vazgeçtikçe büyür.” “Yaratıcı Tasarım için Yeni bir Yol” öğrencilerin kusurları ve bilinmezi keşfettiği, SMS ve e-posta yoluyla aldıkları, onları kalıplaşmış düşünce yapılarından kurtaran bilgilerle kendi kişisel esnekliklerini güçlendirmelerine olanak sağlayan bir program. “Bozmak” “sökmek”, “ ters-yüz etmek”, “uyumsuzluk”, “yeniden yapılandırma” gibi farklı yönlendirmeleri içeren mesajlarla, kusur gibi gözüken detaylar aslında kusursuzluğa giden yolun birer tamamlayıcısı oluyor.