Rekabet Hukuku Sertifika Programı IX

İstanbul Bilgi Üniversitesi Rekabet Hukuku ve Politikası Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından düzenlenmektedir.

Tarih: 2 Kasım-14 Aralık 2019
Gün/Saat: Her Cumartesi 09.30-12.30 / 13.30-16.30

Program Koordinatörü: Doç. Dr. Kerem Cem Sanlı

Rekabet hukuku, piyasa ekonomisinin sağlıklı bir şekilde işlemesi için vazgeçilmez hukuk dallarından biridir. Bu hukuk dalı, günümüzde dağıtım anlaşmaları, birleşmeler, fiyatlandırma politikaları ve iş birliği anlaşmaları gibi pek çok ticari işlemi yakından ilgilendirmekte ve düzenlenen piyasalar dahil olmak üzere, ekonominin her alanında yaygın bir şekilde uygulanmaktadır. Bu nedenle, rekabet hukuku hakkında bilgi sahibi olmak, günümüzde başta avukatlar olmak üzere, yöneticiler ve üst düzey çalışanlar açısından son derece önemlidir.

Bu sertifika programının amacı, katılımcılara Türk rekabet hukukunu, bu hukuk dalının ekonomik temellerini ve pratik uygulamasını da dikkate alarak aktarmaktır. Bu şekilde, katılımcıların bu hukuk dalını kavramaları ve pratikte karşılaşılan rekabet hukuku sorunları karşısında, çözüm geliştirme becerisi kazanmaları hedeflenmektedir. Program, her birinde ayrı bir konunun ele alındığı toplam 44 saatlik 16 modülden oluşmaktadır. Programı başarı ile tamamlayan katılımcılara sertifika verilecektir.

Kayıt İşlemleri:  Kayıt işlemleri için linkteki formun doldurulması gerekmektedir. Form doldurulduktan sonra kayıt işlemlerinin tamamlanması için katılımcılara e-mail üzerinden ödeme bilgileri iletilecektir.

Kayıt Ücreti: Kayıt ücreti 4.700 TL (KDV dahil)
Erken kayıt indirimi (%40) için son tarih: 20 Eylül 2019
Erken kayıt dönemi için katılım ücreti 2.820 TL'dir. Erken kayıt indirimi sona erdikten sonra, stajyer avukatlara %20, daha önce programlarımıza katılım gösterenlere %40, İstanbul Bilgi Üniversitesi mezun ve öğrencilerine %25 indirim uygulanacaktır. Bu indirimlerin hiçbiri başka bir indirimle birleşmemektedir.

Kayıt ve ayrıntılı bilgi için: rhm@bilgi.edu.tr  / dilan.alma@bilgi.edu.tr /  0212 311 50 22

DERS PROGRAMI (44 SAAT)

1. HAFTA / 2.11.2019

1. Modül: Antitröst Ekonomisi (3 saat)
Doç. Dr. Emin Köksal (Bahçeşehir Üniversitesi İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi)

2. Modül: Rekabet Hukukuna Giriş ve Temel Kavramlar (3 saat)

2. HAFTA / 9.11.2019

3. Modül: Rekabet Kurumu’nun İnceleme ve Araştırmalarında Usul ve Yaptırımlar (3 saat)
Av. Haluk Arı (Arı Avukatlık Bürosu)

4. Modül: Yatay Anlaşmalar I: Karteller (3 saat)
Gökşin Kekevi (Rekabet Uyum Yöneticisi, Arçelik A.Ş.)

3. HAFTA / 16.11.2019

5. Modül: Yatay Anlaşmalar II (1 saat)
Doç. Dr. Kerem Cem Sanlı (İstanbul Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi)

6. Modül: Muafiyet Sistemi (2 saat)
Doç. Dr. Kerem Cem Sanlı (İstanbul Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi)

7. Modül: Dikey Anlaşmalar (3 saat)

4. HAFTA / 20.11.2019

8. Modül: Teknoloji Pazarlarında Rekabet Hukuku Uygulaması (2 saat)
Av. Gönenç Gürkaynak, (ELİG Gürkaynak Avukatlık Bürosu)

23.11.2019

9. Modül: Kanun’un 6. Maddesine Giriş ve Tekelci Fiyatlandırma (3 saat)
Dr. Muzaffer Eroğlu (Kocaeli Üniversitesi Hukuk Fakültesi)

10. Modül: Dışlayıcı Kötüye Kullanma I: Yıkıcı Fiyatlandırma, Fiyat Sıkıştırması ve İndirim Sistemleri (3 saat)
Av. Şahin Ardıyok (Balcıoğlu Selçuk Akman Keki Avukatlık Ortaklığı)

5. HAFTA / 30.11.2019

11. Modül: Dışlayıcı Kötüye Kullanma II: Ayrımcı Uygulamalar ve Mal Vermeyi Reddetme (3 saat)
Av. Orhan Ünal (Aslan Hukuk Bürosu)

12. Modül: Yoğunlaşma Denetimi (3 saat)

6. HAFTA / 7.12.2019

13. Modül: Rekabet Kurulu Kararlarının Yargısal Denetimi (3 saat)
Doç. Dr. Gamze Aşçıoğlu Öz (ODTÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi)

14. Modül: İthalatta Haksız Rekabet (Damping ve Sübvansiyon) ve Rekabet Hukuku İlişkisi (3 saat)
Dr. Pınar Artıran (İstanbul Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi)

7. HAFTA / 14.12.2019

15. Modül: Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’un İhlal Edilmesinin Özel Hukuk Alanındaki Sonuçları (3 saat)
Doç. Dr. Kerem Cem Sanlı (İstanbul Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi)

16. Modül: Düzenlenen Piyasalarda Rekabet: Telekom ve Enerji Örneği (3 saat)
Av. Mert Karamustafaoğlu (Erdem & Erdem Hukuk Bürosu)

*Program kapsamında önceden bilgi verilmek suretiyle sunum tarihleri üzerinde değişiklik yapılabilir.

Görseller