güncelleme: yayınlama:

Mültecilerle Sosyal Çalışma Eğitim Dizisi: “Beden Odaklı Özbakım” Eğitim Programı

Mültecilerle Sosyal Çalışma Eğitim Dizisi: “Beden Odaklı Özbakım” Eğitim Programı

Eğitici: Dilşen Özden (Somatik Deneyimleme Uygulayıcısı)

Tarih: 18 Eylül 2019, Çarşamba
Saat: 09.45-17.30
Yer: Kozyatağı Kampüsü KZ-301

İstanbul Bilgi Üniversitesi SEÇBİR’in Mültecilerle Sosyal Çalışma Eğitim Dizisi Sosyal İçerme Bağlamında Sivil Toplum ve Öğrenme Toplulukları: Yetişkinliğe Geçiş Dönemindeki Refakatsiz Küçükler (CiSoTRA) Erasmus + Projesi (https://cisotra.eu) kapsamında düzenlenmektedir.

Çeşitli aktörlerin işbirliği ile gerçekleştirilen CiSoTRA Projesi, erken yetişkinlik dönemine geçiş sürecinde olan refakatsiz küçükleri destekleyebilecek yenilikçi bir metodoloji geliştirmeyi ve uygulamayı hedefliyor. 31 Aralık 2017–31 Aralık 2020 tarihleri arasında yürüttüğümüz; Slovenya, Almanya, İtalya, Yunanistan ve Türkiye’nin de içinde olduğu altı ortaklı uluslararası projemizin Mültecilerle Sosyal Çalışma Eğitim Dizisi çerçevesindeki eğitim programı, İstanbul Bilgi Üniversitesi Kozyatağı Kampüsü'nde gerçekleştirilecektir. 

Kamu kurumlarındaki ve sivil alandaki eğitimcilerin, sosyal çalışmacıların, adalet hizmetlerinde çalışan uzmanların, gönüllülerin ve tüm diğer paydaşların mültecilerle hak temelli sosyal çalışmaya ilişkin güçlenmesi önemlidir. İstanbul Bilgi Üniversitesi Sosyoloji ve Eğitim Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin (SEÇBİR) düzenlediği Mültecilerle Sosyal Çalışma Eğitim Dizisi bu ihtiyaca katkı sunmayı amaçlıyor.

Beden Odaklı Özbakım başlıklı eğitimde, Somatik Deneyimleme Uygulayıcısı Dilşen Özden travmatik stres ve özbakım ilişkisi ile beden odaklı özbakım konularında paylaşımda bulunacak (Somatik deneyimleme, beden farkındalığı; bedenin travmatik ve kronik stresin yarattığı olumsuz etkileri iyileştirmeye yönelik düşünce, duygu ve davranışları nasıl etkilediğine dayalı olan; travma ile iyi çalışan psiko-biyolojik bir yaklaşımdır).

Programa başvuru için linkteki formu 15 Eylül 2019 Pazar günü sonuna kadar doldurabilirsiniz.

Katılımın ücretsiz olduğu programın kontenjanı 30 katılımcı ile sınırlı olduğundan, başvurular proje ekibi tarafından değerlendirilecek ve başvuru sahiplerine bilgi verilecektir. Program sonunda CiSoTRA Projesi çerçevesinde katılım belgesi verilecektir.

Kimler başvurabilir?
Kamu kurumları veya sivil toplum kuruluşlarında;
- mültecilerle sosyal çalışma yürütenler (eğitimciler, psikolojik danışmanlar, sosyal hizmet uzmanları, çocuk gelişimciler, psikologlar, gönüllüler ve diğer herkes)
- mültecilerle sosyal çalışma yürütmeye aday olanlar (üniversite öğrencileri ve gönüllü çalışmaya aday diğer herkes)

Sorularınız için: melike.ergun@bilgi.edu.tr 


PROGRAM:

09.45-11.15       Tanışma
Travmatik stres ve özbakım ilişkisi

11.15-11.30         Çay-kahve arası

11.30-13.00       Travmatik stres ve özbakım ilişkisi

13.00-14.00       Öğle yemeği

14.00-15.30       Uygulamalı grup çalışması: Beden odaklı özbakım

15.30-15.45         Çay-kahve arası

15.45-17.30         Uygulamalı grup çalışması: Beden odaklı özbakım
Değerlendirme ve kapanış