güncelleme: yayınlama:

İklim Krizi Nedir? Bizi Ne Bekliyor?

İklim Krizi Nedir? Bizi Ne Bekliyor?

İstanbul Bilgi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi tarafından, öğrencilerimizin iklim değişimi konusunda farkındalıklarını artırmak amacıyla düzenlenen söyleşiye tüm BİLGİ’liler davetlidir.

Konuşmacılar:
Sibel Saygılı (Boğaziçi Üniversitesi Çevre Bilimleri Bölümü  Doktora Öğrencisi)
Ece Dereağzı (Sağlık Bilimleri Fakültesi Araştırma Görevlisi ve Boğaziçi Üniversitesi Çevre Bilimleri Bölümü Doktora Öğrencisi)
Oturum Başkanı:
Dr. Öğr. Üyesi Pınar Bostan (İstanbul Bilgi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi, Vekil Dekan Yardımcısı)

Tarih: 25 Eylül 2019, Çarşamba
Saat: 12.00-13.30
Yer: Dolapdere Kampüsü, D-315 

İklim krizi giderek derinleşiyor. Başlangıçta iklim değişikliği sorunu olarak ele alınan durum artık acil önlem alınması gereken bir kriz durumudur. Nitekim, iklim krizine dikkat çekmek için okul grevi başlatan Gretta’nın dediği gibi; “Umutlu olacak bir durumda değil, panik olunacak bir durumdayız artık.”

Ancak halen dünya nüfusunun çok büyük bir çoğunluğu yaklaşan tehlikenin farkında değil. 23 Eylül’de New York’ta gerçekleştirilecek Birleşmiş Milletler İklim Eylem Zirvesi’nde küresel iklim krizi ile ilgili somut planlar açıklanacak. Bu zirveye dikkat çekmek ve farkındalık yaratmak  amacıyla, 20-27 Eylül tarihleri arasında, 139 ülkede gençlerin katılım sağladığı küresel iklim grevleri gerçekleştiriliyor.

Görseller