güncelleme: yayınlama:

BİLGİ Lisansüstü Açık Dersler

BİLGİ Lisansüstü Açık Dersler

Yüksek lisans derslerini merak eden, farklı uzmanlık alanlarına ilgi duyan veya bilgilerini tazelemek isteyenler BİLGİ Lisansüstü'nün gerçekleştirdiği "Açık Ders" serisiyle buluşuyor.

Kayıt olmak için tıklayın.

Blockchain ve Kişisel Verilerin Korunması

Konuşmacı: Doç. Dr. Leyla Keser

Tarih: 4 Kasım 2019, Pazartesi
Saat: 19.00 
Yer: santralistanbul Kampüsü, ÇSM-205

Dijital dünyada  “güveni” tesis etmekte kullanılan önemli teknolojilerden biri olan Blockchain’in GDPR’da mevcut kişisel veri isleme ilkeleri, veri sahibi hakları, veri isleme şartları, veri sorumlusu & veri isleyen yükümlülükleri acısından değerlendirilmesi yapılarak; kişisel  verilere ilişkin en yüksek standart olarak kabul edilen GDPR’ın inovasyon ve teknolojik gelişmelere ne ölçüde cevap verebildiği tartışılacaktır.

Dersin dili Türkçedir.

***********

Yönetim Kurulunun Görevleri ve Sorumluluğu

Konuşmacı: Prof. Dr. Veliye Yanlı

Tarih: 6 Kasım 2019, Çarşamba
Saat: 19.00  
Yer: santralistanbul Kampüsü, E4-305

2012'de yürürlüğe giren Ticaret Kanunu'nun anonim şirketler açısından getirdiği değişiklikler, öğreti ve uygulama ışığı altında işlenmekte ve değerlendirilmektedir. Özellikle; kuruluş ve sermaye artırımı, yönetim kurulunun konumu ve sorumluluğu, pay devri sınırlandırmaları ve azınlık hakları ağırlıklı olarak ele alınmaktadır.

Dersin dili Türkçedir.

***********

İnsan Kaynaklarında İş Ortaklığı, Koçluk ve Mentorluk

Konuşmacı: Betül Yücel

Tarih: 6 Kasım 2019, Çarşamba
Saat: 19.00   
Yer: santralistanbul Kampüsü, E1-201

Organizasyonlardaki İnsan Kaynaklarının İş Ortaklığı rolüne nasıl, neden evrildiği, bugün bu rolün olası pozitif etkileri ile etkin olmadığındaki olası negatif etkilerini konuşuyoruz. Coaching & Mentoring başlığında ise yine organizasyonlarda bu odak alanlarına neden ihtiyaç duyulduğu, bugün Türkiye dahil tüm dünyada yaygınlaşan koçluk, mentorluk yaklaşımları, sektördeki doğru bilinen yanlışlar, Örgütsel Psikolog olarak bu alana olası katkılarımızın neler olabileceğini konuşuyoruz. 

Dersin dili Türkçedir.

***********

Mimarlıkta Fenomenoloji Kavramı

Konuşmacı: Elif Kendir Beraha

Tarih: 7 Kasım 2019, Perşembe  
Saat: 10.00    
Yer: santralistanbul Kampüsü, Mimarlık Fakültesi-Kazandibi

1960’lardan sonra mimarlığı algılama, açıklama adına Kartezyen düşünce indirgemeci olduğu için ve bir takım durumları karşılamadığı için daha holistik (bütüncül) bakan bir anlayış için arayışlar söz konusu olmuş ve fenomenolojiye başvurulmuştur. “Fenomenoloji ve Hoşnutsuzlukları” başlıklı derste “Mimarlıkta Fenomenoloji” kavramı ele alınacak.

Dersin dili Türkçedir.



Görseller