Bipolar Bozukluk Tanısı Olan Bireylerin Çalışma Yaşamı: Örgütsel Psikoloji Perspektifinden Psikososyal Destek Programı

Bipolar Bozukluk Tanısı Olan Bireylerin Çalışma Yaşamı:  Örgütsel Psikoloji Perspektifinden Psikososyal Destek Programı

İstanbul Bilgi Üniversitesi Örgütsel Psikoloji Yüskek Lisans Programı’nın “Çalışma Yaşamı ve Bipolar Bozukluk Projesi” kapsamında gerçekleştirdiği psikoeğitim çalışmalarının ikinci ayağı “Sürdürülebilir Çalışma Yaşamı” temasıyla düzenlenmektedir.

Bipolar Yaşam Derneği ve Tbemark işbirliğinde gerçekleştirilen program, bipolar tanısı olan bireyleri iş yaşamının beklentilerine cevap verecek yetkinliklerle donatmayı ve sürdürülebilir bir çalışma yaşamı kurgulamalarına destek olmayı amaçlamaktadır.

Tarih: 5 Kasım- 25 Şubat 2019

Yer: santralistanbul Kampüsü

Sürdürülebilir Çalışma Yaşamı için Yetkinlikler ve Eğitim Başlıkları:

·      Kendi Hayatının Lideri Ol - Anıl Akın (İzgören Akademi)

·      Liderlik - Serkan Yılmaz (Here and Now Academy)

·      İş Yaşamının Çalışanlarda Aradığı Yetkinlikler - İdil Işık ve Faruk Ceylan (İstanbul Bilgi Üniversitesi)

·      Etkili CV Hazırlama Teknikleri - Mustafa Kodaz (BAYER)

·      Mülakat Süreci ve Yönetimi - İdil Işık ve Faruk Ceylan (İstanbul Bilgi Üniversitesi)

·      Tasarım Odaklı Düşünce - Dicle Hames (Philip Morris International) ve Pırıl Orhan (Anadolu Efes)

·      Bilinçli Farkındalık - Şeyda Tosçalı (DANONE)

·      İş Yaşamında Stres Faktörlerinin Farkında Olmak - İdil Işık ve Faruk Ceylan (İstanbul Bilgi Üniversitesi)

·      Geribildirim - Özhan Altınok (NESTLE)

·      Sosyal Roller ve İletişim (Transaksiyonel Analiz) - İdil Işık ve Faruk Ceylan (İstanbul Bilgi Üniversitesi)

·      Çatışma Yönetimi - Erhan Makas (Sanovel İlaç)

·      Problem Çözme ve Karar Alma Eğitimi - Erhan Makas (Sanovel İlaç)

·      İş-Özel Yaşam Dengesi - İdil Işık ve Faruk Ceylan (İstanbul Bilgi Üniversitesi)

·      Hikâyelerle İkna - Özhan Altınok (NESTLE)

·      Bireysel İş Yapılandırma - İdil Işık ve Faruk Ceylan (İstanbul Bilgi Üniversitesi)

·      Etkili Sunum Teknikleri - Ülfet Öner (İzgören Akademi)

Katılım Şartları:

·      Eğitim dizisine bipolar bozukluk tanısı almış ve 3 aydır remisyonda olan herkes katılım sağlayabilir.

·      Eğitim, İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilimsel Araştırmalar Projeleri Fonu tarafından desteklenmektedir.

·      Eğitimler Salı günleri 19:00 – 21:30 tek oturum olarak ve Cumartesi günleri 11:00 – 13:30 ile 14:30 – 17:30 arasında iki oturum şeklinde İstanbul Bilgi Üniversitesi, santralistanbul Kampüsü’nde düzenlenecektir.

·      Eğitim başlangıç tarihi 5 Kasım 2019 Salı günü, bitiş tarihi ise 25 Şubat 2020 Salı günüdür. Her eğitim başlığı, haftada bir gün, 2,5 saat (hafta içi akşam) ya da 5,5 saat (hafta sonu gün içi) süreyle ele alınacaktır.

·      Katılımcıların tüm bilgileri gizli tutulacak olup, eğitmenler ve katılımcılar arasında gizlilik sözleşmesi yapılacaktır.

Eğitimlerin sonunda ise bu eğitimlerin alındığına dair Çalışma Yaşamında Psikolojik Sağlığın Korunması ve Yönetilmesi Programı” başlığını taşıyan katılım belgesi verilecektir.

Detaylı bilgi ve kayıt için: farukceylan118@gmail.com Örgütsel Psikoloji Programı: https://maorgpsy.bilgi.edu.tr/

Görseller