ATÖLYE: PLASTİK ŞİŞELERDEN RÜZGÂRGÜLÜ

güncelleme: yayınlama:

İstanbul Bilgi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu ve In-Between Tasarım Platformu işbirliği ile düzenlenmektedir.

 

Atölye Yürütücüsü: Pınar Akkurt

Tarih: 19 Kasım 2019, Salı

Saat: 10:00 - 12:00

Yer: santralistanbul Kampüsü, Mimarlık Fakültesi, KD4 Üretim Laboratuvarı

 

Deniz kirliliği tüm okyanusları ve çevremizi etkileyen küresel bir sorun. Her yıl okyanuslarda biriken milyonlarca ton çöp; çevre, ekonomi ve  sağlık bakımından sorunlar yaratıyor. Dünya genelinde deniz kirliliğinin yüzde 85'i plastik atıklardan oluşuyor. Bu bağlamda Avrupa Birliği, ilgili kurumlarla işbirliği içerisinde Türkiye'nin iklim eylemi, biyo-çeşitlilik ve denizlerin korunması politikalarının güçlendirilmesini amaçlayan projelere destek veriyor.

 

Avrupa Birliği İklim Diplomasisi haftası kapsamında; Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu; In-Between Tasarım Platformu ve İstanbul Bilgi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü işbirliği ile plastik kullanımı hakkında farkındalık kazandırmayı amaçlayan bir atölye gerçekleştirecek. Tasarımcı Pınar Akkurt yürütücülüğünde gerçekleşecek olan atölyede tasarım öğrencileri; plastik şişelerin günlük yaşamımıza adapte edebileceğimiz ürünlere dönüşümüne bir örnek olarak rüzgârgülleri tasarlayacak.

 

Katılımcılar, İstanbul Bilgi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü öğrencilerinden başvuru yapacaklar arasından öncelik sırasına göre belirlenecektir.  Atölye katılımı 15 kişi ile sınırlıdır. Atölyeye başvurmak için info@in-between.online adresine mail gönderebilirsiniz.

 

Atölye öncesinde katılımcılardan atık plastik şişe toplamaları bekleniyor. Atölye için katılımcıların makas ve maket bıçağı getirmeleri yeterlidir.

Görseller