Sunum: Otomatik Yöntemler

Konuşmacı: Marc Leschelier
Tarih: 23 Kasım 2019
Yer: santralistanbul, Enerji Müzesi, Zemin Kat

Etkinlik, İstanbul Bilgi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi tarafından düzenlenmektedir.

Sunum, otomatik çizimin mimarlık tarihi içerisinde izini sürecektir. Bu iz bize otomatik çizimin güzel sanatlardan beslendiğini, aynı zamanda okültizm kadar karanlık birtakım gizli öğretilerden kaynaklandığını gösterecektir. Otomatik çizim, araçsal aklı askıya alarak, düz mantığın meşru kıldığı tasarım süreçlerine ve tasarım kurallarına karşı meydan okur. Bu sebeple, otomatik çizimin mimarlık disiplini içerisinde açtığı özerk alan tarih boyunca rasyonel düşünce tarafından reddedilir, sürekli engellenir.

Sunum, Çizim İnşaları* seçmeli dersi kapsamında üretilen öğrenci işleri üzerinden yürütülecek bir açık tartışma atölye çalışması ile devam edecektir.

Etkinlik dili İngilizcedir.

*Etkinlik, İstanbul Bilgi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nde Bahar Avanoğlu tarafından yürütülen Çizim İnşaları (Arch 321) seçmeli dersi kapsamında gerçekleşecektir. Çizim İnşaları 2019-2020 güz dönemine ait öğrenci çalışmaları, ‘Çizmek Dürtüleri: Teşrih ve Anamorfik Giz Arasında’ başlığı altında ilerlemektedir.

Katılımcı Öğrenciler:

Abdal Karim Rabi, Aea Bezzeh, Arij Ismaiel, Begüm Gönan, Beliz Şaşmaz, Berfin Tan, Berkay Kadakal, Beyza Özmen, Beyza Nur Öncel, Çağla Şahin, Ceren Zeybek, Dilara Koca, Duru Kalınoğlu, Egemen Uslu, Elnur Veliev, Esra Eyüboğlu, Esra     Vanlı, Esraa Hazem Shawki Atia Mahmoud Rehan, Fırat Balıkçı, Habiba Galal Alsayed Diab Deib, İrem Ersoy, İrem İlayda Çeçen, İrem Tuğba Taşdemir, Kaan Öründü, Kuntay Seferoğlu, Nisa Çavuşoğlu, Nurşen Nesil Güler, Petek Doğa Dayıoğlu, Rasha Ayman H Alassali, Razan Abdulrahman Wajeeh Zainulabdeen, Samirah Nabeel A. Koshak, Seçil Soyyiğit, Sena Kavaf, Simge Artkıy, Tolga Kaya, Uğur Onat Bektaş, Zeynep Yılmaz, Zeynep Derin Balıkçı.