Eğitim: İstanbul Sözleşmesi ve 6284 Sayılı Koruma Kanunu

BİLGİ Gender ve Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu tarafından düzenlenmektedir.

Konuşmacı: Fidan Ataselim (Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Genel Sekreteri)

Tarih: 3 Aralık 2019, Salı

Saat: 10.00-13.00

Yer: santralistanbul Kampüsü, ÇSM-403

Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında düzenlenecek etkinlikte eğitimin ardından BİLGİ Gender, İstanbul Bilgi Üniversitesi Cinsel Tacizi ve Saldırıyı Önleme Birimi ve İstanbul Bilgi Üniversitesi İnsan Hakları Hukuku Uygulama ve Araştırma Merkezi  işbirliğiyle “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele” başlıklı bir panel gerçekleştirilecektir.

Panel: Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele

Tarih: 3 Aralık 2019

Saat: 14.00

Yer:  santralistanbul, ÇSM-403

Moderatör: Dr. Öğretim Üyesi Yağmur Nuhrat, BİLGİ Gender

Konuşmacılar:

Begüm Özcan: "Feminist Hareket ve Kadına Yönelik Şiddet: Devletin Bu Alanda Kurumsallaşması ve Yasa Değişiklikleri "

Gökçeçiçek Ayata, İnsan Hakları Hukuku Uygulama ve Araştırma Merkezi: "Kadına Yönelik Şiddette Hukukun Rolü: İstanbul Sözleşmesi"

Tuğçe Çetin, Cinsel Tacizi ve Saldırıyı Önleme Birimi: "Flört Şiddeti"

Ayşe Uzun: "Türkiye'de LGBTİ+  Birey ve Mülteci Olarak Şiddetsiz Bir Hayat Mümkün mü?"