Türkiye’de Uluslararası İlişkiler Çalışmaları: Geçmişe ve Geleceğe Yeni Bakışlar

Düzenleyen: İstanbul Bilgi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü

Tarih: 6 Aralık 2019

Yer: santralistanbul Kampüsü, Enerji Müzesi Seminer Odası

Açılış Konuşmaları

9:00-9:300

Pınar Uyan Semerci, İstanbul Bilgi Üniversitesi, Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Dekanı

Emre Erdoğan, Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Başkanı

I. Oturum: Panel: Geçmişten Günümüze Türkiye’de Uluslararası İlişkiler Disiplininin Gelişimi

9:30-10:30

Moderatör:  Ozan Kuyumcuoğlu

İlter Turan

Faruk Sönmezoğlu

Şule Kut

Kahve Arası

10:30-11:00

II. Oturum: “Eski” Bölgelere Yeni Bakışlar

11:00-12:30

Moderatör: Şule Kut

Erhan KELEŞOĞLU, “Geçmişten Günümüze Türkiye’de Ortadoğu Çalışmaları”

Nurcan Özgür Baklacıoğlu, “Rumeli-i Şahane’den Batı Balkanlar’a: Türkiye’de Balkan Çalışmaları”

Hakan Güneş, “Türkiye’de Rusya ve Orta Asya Çalışmaları: Klişeler, Kaynaklar, Konular”

Öğlen Arası

12:30-14:00

III. Oturum: “Yeni” Bölgeler, “Yeni” Sorunlar

14:00-15:30

Moderatör: Faruk Sönmezoğlu

Ertan Erol, “Latin Amerika Türkiye’de Uluslararası İlişkiler Disiplininin Neresinde?”

Pedriye Mutlu, “Türkiye’de Uluslararası İlişkiler Disiplininde Afrika Çalışmaları”

Özgün Erler Bayır, “Türkiye’de Doğu Avrupa Çalışmaları: Konular, Sınırlılıklar, Sorunlar”

Kahve Arası

IV. Oturum: “Eski” Bir Gelecek için “Yeni” Kuramlar