güncelleme: yayınlama:

Söyleşi: 1 Kadın, 1 Motosiklet, 3 Kıta

Söyleşi: 1 Kadın, 1 Motosiklet, 3 Kıta

Konuşmacı: Asil Özbay

İstanbul Bilgi Üniversitesi Spor Yöneticiliği Bölümü tarafından düzenlenmektedir.

 

Tarih: 18 Aralık 2019

Saat: 16.00-18.00 

Yer: santralistanbul Kampüsü, Etkinlik Çadırı

“Kadınlara özgürlük yakışır” mottosuyla yola çıkan ve dünyanın birçok ülkesini tek başına motosikletiyle dolaşan Asil Özbay, BİLGİ öğrencileriyle buluşuyor. Özbay, bir kadının istediğinde neler başarabileceğini, motosiklet ile başlayan hikâyesini, gezi deneyimlerini ve bundan sonraki gezi planlarını paylaşacak. Söyleşiye tüm BİLGİ’liler davetlidir.

 

Asil Özbay

 

1985 Düzce doğumludur. Çocukluğunda başlayan farklı dallardaki üst düzey sporculuk yaşamına Manisa Celal Bayer Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesinde okuyarak devam etti. Aynı alanda yüksek lisansını tamamlarken uzun yıllar satranç antrenörlüğü de yaptı. Kendini ekstrem sporlar tutkunu olarak tanımlayan Asil Özbay, 14 yıldır motosiklet kullanmaktadır. Okumayı, deneyimlemeyi ve hayatın farklı alanları ile bağ kurmayı seven Asil Özbay için motosiklet, farklılıklara en pratik ve en eğlenceli yollardan ulaşabilme aracıdır. Bir dönem Kapalı Kadın Ceza İnfaz Kurumunda kadın mahkumlara satranç dersleri de vermiş, son 3 yılda medyanın da desteğini alarak “Kadınlara Özgürlük Yakışır” mottosu ile 3 farklı kıtada binerlerce kilometre yolu motosikleti ile tek başına gerçekleştirmiştir. Halen Adriyatik’ten Atlas Okyanusuna, Sahara Çöllerinden Moğolistan Bozkırlarına uzanan deneyimsel bir yaşam sürecini sürdürmektedir.

“Anın İçinde, Rutinin Dışında” yaşam görüşü ile her yıl İstanbul’dan başlayan, farklı bir kıtaya kadar uzanan mücadele ve ilham veren yolculuklarını “Dikiz Aynamda Dünya” adı ile sosyal medya belgeseli formunda paylaşmaya olarak devam etmektedir.