Seminer: Endüstriyel ve Örgütsel Psikolojide Popüler Kavramlar ve Konular

İstanbul Bilgi Üniversitesi Örgütsel Psikoloji Yüksek Lisans Programı tarafından düzenlenmektedir.

Tarih: 21 Aralık 2019

Saat: 13.00-18.00

Yer: santralistanbul Kampüsü, ÇSM-403

Bu seminerin amacı, çalışanların işlerini başarılı bir şekilde yürütebilmeleri ve işyerinde olumlu ve tatmin edici bir deneyime sahip olmalarını etkileyen temel kavramlar ve konularda farkındalıklarını arttırmaktır. OPSY 507 lisansüstü öğrencileri, (a) iş yerinde psikolojik dayanıklılık, (b) örgütlerde değişime direnç, (c) bireysel iş yapılandırma, (d) iş yerinde psikolojik rahatlık ve (e) iş hayatında kuşak çatışmaları gibi temel kavramları detaylandırmak üzere çeşitli sektörlerdeki çalışanlar ile görüşmeler gerçekleştirmişlerdir. Seminer sunumları, organizasyon çalışanlarıyla yapılan sistematik görüşmelerden elde edilen sonuçların yanı sıra, bu konuların önemine ilişkin temel araştırma bulgularına dayanan güncel bilgileri içerecektir. Bu interaktif seminer, bu kavramların organizasyonlardaki kullanımı konusunda bilgilerini geliştirmek isteyen İnsan Kaynakları profesyonelleri, yöneticiler, çalışanlar, geleceğin çalışanları ve öğrenciler olmak üzere geniş bir kitleye faydalı olacaktır.

Katılım formu için tıklayın.

PROGRAM

13:00-13.15     Açılış Konuşmaları

13:15-14:00     İş Yerinde Psikolojik Dayanıklılık: Neden Gereklidir ve Nasıl Kullanılır?
                        Maira Shafique, Begüm Su Çakır, Büşra Uysal, Cem Gezgin and Selim Sonsino

14:00-14:45    Örgütlerde Değişime Direnç: Genel Yaklaşım ve Çözümler

Gizem Güven, Banu Sezginer Uzel, Rayaan Amir

14:45-15:30     Bireysel İş Yapılandırma (Job Crafting) ve İşin Anlamlılığı