güncelleme: yayınlama:

Felsefi ve Psikolojik Film Okumaları

Felsefi ve Psikolojik Film Okumaları

Eğitmen: Mehmet Altuğ Ersoy

Tarihler: 1, 8, 15, 22, 29 Nisan 2020

Saat: 16.00-18.00 

Yer: santralistanbul Kampüsü, E1-207

Derslerimizde filmleri felsefi ve psikolojik bakış açılarıyla okuyacağız. Seçilmiş sahneler üzerinden detayları, simgeleri, sanatsal öğeleri, renkleri, ritmi, müziği, duyguları, kısacası nitelikli izleyici olma yolunda gereken onlarca faktörü yeri geldikçe konuşacağız. 

Eğitimin kendine hedef olarak seçtiği dört ana konu: Estetik bir bakış açısı kazanmak, katmanlı okuma yapabilmek, derin anlamı görebilmek ve duygulara saygı duyarak izlediğimiz sanat eserinden keyif alabilmek.

Katılım Sertifikası almaya hak kazanmak için yapman gerekenler çok basit: 5 modülden 4’üne katılıp, tarafınıza yollanan formu doldurmak.

 

Haftalık Program: Ölü Ozanlar Derneği (1 Nisan)

Duvara Karşı (8 Nisan)

Zorba (15 Nisan)

İnsanları Seyreden Güvercin (22 Nisan)

Vertigo (29 Nisan)

Mehmet Altuğ Ersoy

Alman Lisesi, İÜ İşletme Fakültesi ve EAÜ Felsefe Bölümü'nde eğitim aldı. Takiben Psikoloji, Terapi, Hipnoz ve Editörlük alanlarında sertifikasyon eğitimleriyle devam etti. Felsefi Danışmanlık mesleğinin yanı sıra özel eğitim kurumlarında düşünce, felsefe, estetik, etik, ezoterizm ve psikoloji ile ilgili eğitimler veriyor. Birçok üniversite ve sivil toplum kuruluşunda konuşmacı ve eğitmen olarak seminerler düzenliyor, konferanslar veriyor. Kilosophia isimli bir kitabı basım aşamasında. Tüm bunlara ek olarak Türkiye'de ilk kez felsefi ve psikolojik bakış açısıyla Film Okuması Workshopları düzenliyor.

 

Kayıt için: talent.bilgi.edu.tr