Fikri Mülkiyet Hukuku Atölyesi 86 – Online: Türkiye’nin Patent Haritası / Koronavirüs ile Mücadele

güncelleme: yayınlama:

Tarih: 1 Nisan 2020

Saat: 18.00 – 21.00

Konuşmacılar:

Mustafa Çakır, Patent Vekili

Ekrem Soylu, Marka ve Patent Vekili

 

*Atölye, Instagram üzerinden canlı olarak yapılacaktır. @bilgifikrimulkiyet adresini takip ederek canlı yayına katılabilirsiniz.

 

İstanbul Bilgi Üniversitesi Fikri Mülkiyet Hukuku Uygulama ve Araştırma Merkezi (BİLFİM) olarak 2007 yılından bugüne düzenlemekte olduğumuz “Fikri Mülkiyet Hukuku Atölyesi” toplantılarının gelecek oturumunu 1 Nisan 2020, Çarşamba akşamı bu kez online olarak gerçekleştirilecek.

 

Toplantının gündemini, patenteffect’in hazırladığı “Türkiye’nin Patent Haritası” ile pek çoğu bu raporda da yer bulan, Koronavirüsle mücadeleye yönelik çalışmalar yürüten kişi ve kuruluşlar oluşturacak.

 

Atölye’de öncelikle, patenteffect’in kurucu ortaklarından ve patent vekili Sayın Mustafa Çakır’dan “Türkiye’nin Patent Haritası” adlı raporun hazırlanma süreci, içeriği ve etkileri hakkında bilgi verilecek. Bu başlık altında Türkiye’de Koronavirüs’ün teşhisi ve tedavisine yönelik yapılan çalışmalar ve alınan patentler de ele alınacak.  Sonrasında ise Türk ilaç sektörünün bu zorlu süreçte yürüttüğü çalışmalar ve karşılaştığı zorlukları marka ve patent vekili Sayın Ekrem Soylu aktaracaktır.