güncelleme: yayınlama:

Fark Yaratan Sunumlar Atölyesi

Fark Yaratan Sunumlar Atölyesi

Tarih: 8 Mayıs

Metin: Yaptığınız her sunum kendi alanınızda yükselmek için değerli bir fırsattır. Aynı zamanda bu dünyayı da daha güzel bir hale getirebilirsiniz. Bazılarımız bu fırsatı harcıyoruz. Ama bu fırsatı değerlendirenler, konuşmaları bittikten yıllar, hatta yüzyıllar sonra bile akılda kalmaya devam ediyorlar. Biz bu programlar sizi bu ikinci grupta yer almaya davet ediyoruz. Adaylar ilgili departmana, atölyeye katılım amaçlarını ve neden daha iyi sunum yapmayı öğrenmek istediklerini anlatan en az 100 kelimelik bir metin göndermeli. Katılım Sertifikası almaya hak kazanmak için 4 oturumun hepsine katılıp tarafınıza yollanan formu doldurup ilgili departmanla paylaşmanız gerekiyor.

Son başvuru tarihi: 4 Mayıs

Eğitmen: Alper Rozanes

Program:

Oturum 1 - 8 Mayıs 13:00-14:00

İÇERİK: Sunumu yapacağınız dinleyicileri odağına alan, onlarla kişisel bir bağ kurmanızı sağlayacak ikna edici içeriği oluşturmayı öğreneceğiz.

Oturum 2. - 15 Mayıs 15:00-16:00

TASARIM: Hazırladığımız içeriği aktarırken bize destek verecek, sade ama etkili slaytlar hazırlamayı öğreneceğiz. Yönlendirmeler PowerPoint için geçerli olacaktır, ancak benzer özellikler birçok sunum programında mevcuttur.

Oturum 3. - 22 Mayıs 15:00-16:00

SUNUŞ ve PROVA: Gerekli hazırlığı ve provaları yapmayı, insanların karşısına çıktığımızda fikirlerimizi güçlü ve ikna edici bir şekilde aktarmayı öğreneceğiz. Ayrıca her katılımcı, önceki iki oturumda öğrendiklerimizi uygulayacağı 3 dakikalık bir sunum hazırlayıp gelecek ve sunum yapacak ve değerlendirme notları alacak.

Oturum 4. - 29 Mayıs 15:00-16:00

DEĞERLENDİRME: Her katılımcı, bir önceki oturumda yaptığı sunuma aldığı değerlendirmelerin mümkün olduğu kadar çoğunu uygulamış olarak ikinci bir sunum yapacak ve yeniden değerlendirme alacak.

Etkinlik Yeri: BİLGİ Learn Sanal Sınıf

Kısa Biyografi: Sunumlara olan tutkum Apple mağazasında çalıştığım yıllarda oluştu. Bu markanın tüm ürünlerine yansıttığı sadeliği sunumlarında da kullandığını fark ettim. Daha sonra çalıştığım başka firmalarda ise, izlediğim sunumlar karşısında yaşama arzumu neredeyse tamamen kaybettiğimi gördüm. Bununla ilgili birinin bir şeyler yapması gerektiğini düşündüm, ancak yapan kimse çıkmayınca da iş başa düştü ve böylece Sunum Ofisi kuruldu.

Profesyonel iş hayatıma Bilkom ile birlikte Türkiye’nin ilk Apple mağazasına neredeyse inşaattan girerek başladım. Çok keyifli geçen ve çalışma ekibimden çok şey öğrendiğim iki yıldan sonra Belçika’lı Brady firmasının Türkiye satış ekibinde yer aldım. Soğuk satışın dünyanın en zor işlerinden biri olduğunu, ama potansiyel müşterinin arzu ve istekleri göz önünde tutulduğunda gayet keyif verebildiğini gördüm.

2008’de kendi firmamı kurdum ve Anadolu Efes, Anadolu Hayat, Birleşmiş Milletler, Eczacıbaşı, Experian ve Samsung gibi kurum ve firmaları referanslarıma ekledim. 2009 yılında yolum dünyanın en yaygın topluluk önünde konuşma kuruluşu olan Toastmasters International ile kesişti. Son on yıldır İstanbul’da faaliyet gösteren Istanbul Toastmasters kulübünde aktif olarak rol alıyorum. Sunum becerilerinizi çok kısa sürede ve hızlı bir şekilde geliştirmek için bu kuruluşu araştırmanızı öneririm. 

Üniversite öğrenimimi New York Baruch College’da yönetim bilişim sistemleri üzerine yaptım. Yemek yapmaktan, özellikle fırında hardal soslu, cevizli somon pişirmekten keyif alıyorum.