güncelleme: yayınlama:

“Özlemişim” Fotoğraf yarışması

“Özlemişim” Fotoğraf yarışması

“Özlemişim” fotoğrafla yatışmaya katıl, özlediklerin önceden çektiğin kareden bize yansısın. Yarışma tüm BİLGİ’lilerin katılımına açıktır. Başvuruların tamamlanmasıyla birlikte jüri oylaması gerçekleşecektir. Jüri, BİLGİ akademisyen ve idari çalışanlarından oluşmaktadır. Gönderilen fotoğraflar arasından en iyi 25 fotoğraf bu jüri ekibi tarafından kadar belirlenip genel oylamaya açılacaktır. Oylamaya BİLGİ’li veya değil herkes katılabilecek. Oylama formu bu sayfada ve kurumun sosyal medya hesaplarından ayrıca duyurulacak.

 

Oylama neticesinde en yüksek oyu alan 3 fotoğraf ödüllendirilecek.

 

Son Başvuru Tarihi: 1 Haziran 2020

 

Jüri Oylaması Tarihi: 8 Haziran 2020

Genel Oylama Tarihi: 16 Haziran 2020

Kazananların Açıklanması:  22 Haziran 2020

 

YARIŞMA ŞARTLARI:

 

Yarışma seçici kurul üyeleri dışında tüm BİLGİ’lilerin katılımına açıktır.

Son başvuru tarihi 1 Haziran 2020’dir.

Yarışmaya her katılımcı en fazla 3 fotoğraf gönderebilir.

Yarışmaya başvurular yalnızca bu sayfada bulunan başvuru linki üzerinden yapılabilir.

Daha önce ödül almış / sergilenmiş / yayınlanmış fotoğraflar yarışmaya katılamaz.

Yarışma herkese açıktır, ancak eğer düzenleyici bir başvurunun kurallara aykırı olduğunu tespit ederse başvuruyu geri çevirme yetkisine sahiptir.

Katılımcılar, yarışmanın son aşamalarına kadar devam eden tüm görüntüler için kamera tarafından kaydedilen (CR2, NEF,ARWvb.) dosyayı ve/veya dosyaları sağlamalıdır. Bu dosyalar 13 Mayıs 2020- 17 Mayıs 2020 arasında gizli olarak incelenir. İstenildiğinde bu dosyaların sağlanmaması içeriğin diskalifiye olmasına yol açacaktır.

 

OYLAMA:

 

Oylama formu bu sayfada ve BİLGİ’nin resmi sosyal medya hesaplarından paylaşılacaktır. Genel oylamada en yüksek oyu alan eserlerin duyurusu, 22 Haziran 2020 tarihinde BİLGİ’nin resmi sosyal medya hesaplarından ilan edilir.

 

Fotoğrafların Alıkonulması, Kullanımı ve Telif Ücreti:

 

a) Düzenleyicinin, ödül alan, sergilenen, yarışmaya katılan fotoğraflardan, sergileme, yarışmaya ilişkin duyurular ve katalog dışında yararlanmak istemesi halinde fotoğraf sahibinden yazılı izin talep etmesi esastır. Fotoğrafın gerek yukarıda belirtilen asıl amaç için kullanımı, gerekse de eser sahibinden onay alınarak başka bir amaç için kullanımı hallerinde, fotoğrafçının ismi mutlaka belirtilmelidir.

b) Fotoğrafların geçici olarak alıkonulması esnasında (bir yıl boyunca gezici bir sergi oluşturulması gibi...) seçim, sergiye hazırlama, sergileme, sergiden toplanma sebebiyle doğabilecek olası hasarlardan düzenleyici sorumludur.

c) Yarışmaya katılan eserler ve eserlerin içeriğinden kaynaklı ortaya çıkacak her türlü zarar ve haklardan, içeriği gönderen sorumludur. BİLGİ herhangi bir sorumluluk kabul etmez ve davaya konu edilemez.

 

Fotoğrafların geçici olarak alıkonulması en fazla üç yıl ile sınırlanır. Bir yıl sonunda izin alınması gerekmektedir.

 

KURALLAR:

 

1) Bir fotoğrafın içeriği, kadrajın içerisinden insanları ve / veya nesneleri ekleme, çıkarma, yeniden düzenleme, tersine çevirme, bozma veya kaldırarak değiştirilmemelidir. İki istisna vardır:

a) Ekstra ayrıntıların kaldırıldığı kadrajlamaya/kırpmaya izin verilir.

2) Renk değiştirmeleri veya içeriği değiştirmeyen gri tonlamaya dönüştürme izin verilir, iki istisna vardır:

a) Renkteki değişiklikler, işlenmiş renklerin orijinal renklerden uzaklaştığı ölçüde renk tonunda önemli değişikliklere yol açmayabilir.

b) Resimdeki bilgileri engelleyerek veya ortadan kaldırarak içeriği önemli ölçüde değiştiren yoğunluk, kontrast, renk ve / veya doygunluk düzeylerindeki değişikliklere izin verilmez.

Photoshop çerçevesi olarak;

a) İçerikte hiçbir önemli değişiklik yapılmadığından emin olarak fotoğrafın bütünlüğü korunmalıdır.

b) Fotoğrafların üretim süreçleri, Dünya Basın Fotoğrafı Vakfı (WPPF) uygulamaları çerçevesinde gerçekleştirilmelidir.

c) Sadece tek pozlama ve tek kare fotoğraflar kabul edilecektir.

d) Çoklu pozlamalar, polipler (dipditler, triptikler vb.) kabul edilmez.

e) Fotoğraf makinesinde veya görüntü düzenleme yazılımlarıyla üretilmiş panoramalar kabul edilmez.

 

Başvuru formu için tıklayınız.