Oyundan Modern Spora: Spor Sosyolojisine Giriş

Platform: BİLGİ Learn Sanal Sınıf
Spor, günümüzde hayatın önemli bir parçası. Ancak, spor nasıl oldu da birdenbire modern hayata dahil oldu? Kökenleri Antik Yunan’a mı, köylerde hasat şenliklerinde oynanan oyunlara mı dayanıyor? Antik çağlardan beri insanların oynadığı oyunları, modern spora dönüştüren süreçler nelerdir?

Huddersfield Üniversitesi öğretim üyesi ve Hükmen Yenik! Podcast yapımcısı Dr. Dağhan Irak, modern sporun toplumsallaşma süreçlerini, siyasal, ekonomik ve kültürel bağlarını da irdeleyerek açık ders niteliğindeki webinar’da anlatacak, katılımcılardan gelen soruları cevaplayacak.

Moderatörlüğünü Socrates Genel Yayın Yönetmeni Caner Eler ve İstanbul Bilgi Üniversitesi Spor Yöneticiliği Bölümünden İlknur Hacısoftaoglu'nun yapacağı bu webinar’a katılmak için aşağıdaki kayıt formunu doldurabilirsiniz.

Etkinlikle ilgili sorularınız için elzem.dinc@bilgi.edu.tr adresine e-posta gönderebilirsiniz. Katılım 250 kişi ile sınırlıdır.

Kayıt formu: https://bilginiversitesi.typeform.com/to/UUMzlt