güncelleme: yayınlama:

BİLGİ-Trenkwalder işbirliği ile Almanya’da çalışma imkânı

BİLGİ-Trenkwalder işbirliği ile Almanya’da çalışma imkânı

BİLGİ’nin 17 ülkede faaliyet gösteren işe alım danışmanlığı firması Trenkwalder ile işbirliği sayesinde Almanya’da çalışma imkânından yararlanabilirsin.

BİLGİ Sağlık Yönetimi, Hemşirelik, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon, Anestezi, Diyaliz, Tıbbi Görüntüleme Teknikleri, Tıbbi Laboratuvar Teknikleri ve Radyoterapi programları öğrenci ve mezunlarının faydalanabileceği bu program, Almanya’da çalışma izni alabileceğin düzeyde Almanca öğrenmene de olanak tanıyor. BİLGİ, program kapsamında dil desteği almak isteyen ilgili bölüm öğrencileri için seçmeli Almanca dersleri açıyor.

Programdan yararlanabilmen için;

  • LAN 305 – Intermediate German I (Orta Düzey Almanca-I) ve LAN 311 – Upper Intermediate German I (Orta üst düzey Almanca I) dersleri 2020-2021 Akademik Yılı Güz Dönemi’nde açılacaktır.
  • B2 seviyesinde Almanca dil bilgin varsa ve BİLGİ son sınıf öğrencisi ya da mezunuysan programa başvurarak tam zamanlı iş imkânlarından doğrudan yararlanabilirsin.
  • Almanca dil seviyen en az B1 (orta) düzeyde ise 2020-2021 Akademik Yılı Bahar Dönemi’nde açılacak olan devam derslerine başvurabilirsin. Bu dersleri almak için Lisans Dil Programları İdari Koordinatörü Mustafa Zor (mustafa.zor@bilgi.edu.tr) ile iletişime geçebilirsin.
  • Dersleri almak isteyen öğrencilerimiz için 5-6 Ekim 2020 tarihlerinde seviye tespit sınavı yapılacaktır. Almanca derslerine katılmak isteyen tüm öğrencilerimizin seviye tespit sınavına girmesi zorunludur. Seviye tespit sınavı ile ilgili detaylı bilgiye BİLGİ e-posta adresinden ulaşabilirsin. 2 Ekim 2020 tarihinde sınav ile ilgili detaylara ilişkin e-posta yoluyla bilgilendirme yapılacaktır.
  • Ayrıca Trenkwalder’ın dil seviye tespit sınavına katılarak Almanca seviyeni öğrenebilir; dil düzeyin B2 seviyesinden düşükse program kapsamında Papagei dil programına indirimli olarak katılarak dilini geliştirebilirsin. Almanya’da bir işe yerleştirilme ve deneme süresinin ardından çalışmaya devam etmen durumunda dil eğitimi için ödediğin ücreti iade alabilirsin.

Trenkwalder Uluslararası İşe Alım Müdürü Alper Şahin’in katılımıyla gerçekleşecek online etkinlikte Almanya'daki iş olanakları ve program hakkında aklına takılan tüm sorulara cevap bulabilirsin.

Online Etkinlik tarihi ve saati:

22 Eylül 2020, Salı 15:00-16:00

24 Eylül 2020, Perşembe 15:00-16:00

Online etkinliğe bu link üzerinden katılabilirsin.