2021-2022 Akademik Yılı Avrupa Koleji Yüksek Lisans Burs Programı Başvuruları başladı.

Özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle Avrupa Birliği Başkanlığı tarafından, akademik açıdan başarılı olan, iyi derecede İngilizce ve Fransızca bilen ve Avrupa Birliği alanında yüksek lisans yapmak isteyen öğrencilere 2021-2022 akademik yılı için Avrupa Koleji’nde (College of Europe / Collège d’Europe) burs imkânı sağlanması öngörülmektedir.

Program kapsamında burs almaya hak kazanan kişiler, kolejin Bruges veya Natolin kampüslerinde, Avrupa Disiplinlerarası Çalışmaları, AB Uluslararası İlişkiler ve Diplomasi Çalışmaları, Avrupa Kamu Yönetimi ve Siyaset Bilimi Çalışmaları, Avrupa Ekonomik Çalışmaları ve Avrupa Hukuku Çalışmaları programlarından birinde yüksek lisans öğrenimi görecektir. Burs için son başvuru tarihi 13 Ocak 2021 olarak belirlenmiştir.

Başvuru için gerekli şartlar ile ilgili olarak https://www.ab.gov.tr/52143.html sitesi ziyaret edilebilir. Sürece ilişkin sorular için ise avrupakoleji@ab.gov.tr adresi ile iletişime geçilebilir.