2020-2021 Akademik Yılı Güz Dönemi Sınavlarıyla İlgili Duyuru:

güncelleme: yayınlama:

Değerli Öğrencilerimiz,

 

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından 20.10.2020 tarihinde üniversitelere gönderilen “Yükseköğretim Kurumlarında Uzaktan Öğretime İlişkin Usul ve Esaslar”da yer alan hükümler gereğince dönem sonu final sınavları ve bütünleme sınavlarının yüz yüze veya elektronik ortamda “gözetimli sınav” şeklinde yapılması gerekmektedir.  Bu çerçevede, Üniversitemiz Akademik Kurulu’nun (Senato) 15.12.2020 tarihli toplantısında, 2020-2021 Akademik Yılı Güz Dönemi sonunda yapılacak olan final, bütünleme, mazeret ve benzeri sınavların elektronik ortamda yapılmasına karar verilmiştir. Bu sınavlardan canlı (senkron) olarak yapılanlara katılan öğrencilerin kamera ve mikrofon bulundurmaları ve sınav boyunca kameralarını açık tutmaları gerekmektedir.

 

Sınav için gerekli teknik altyapıya sahip olmayan öğrencilerimiz önceden haber vermek şartı ile sınavlara santralistanbul Kampüsü’ndeki bilgisayar ve internet olanaklarını kullanarak gerekli sosyal mesafe ve hijyen koşulları altında girebileceklerdir.  Sınavlara santralistanbul Kampüsü’nde girmek isteyen öğrencilerimizin 31.12.2020 tarihine kadar IThelpdesk@bilgi.edu.tr adresine elektronik posta yolu ile bilgi vermesi gerekmektedir. 

 

Şehir dışında ikamet eden ve sınav için gerekli teknik altyapıya sahip olmayan öğrencilerimiz, YÖK'ün 27 Mayıs 2020 tarihli yazısı doğrultusunda, bulundukları yerlerdeki üniversite birimleri öncelikli olmak üzere, gerektiği takdirde Milli Eğitim Bakanlığı ve diğer kamu kurumlarının bilgisayar ve internet olanaklarından faydalanabilirler. Bu öğrencilerimize ilgili kurumlar ile sınav gününden önce irtibat kurup gerekli altyapı imkânlarının mevcudiyetini kontrol etmelerini tavsiye ederiz.

 

Tüm öğrencilerimize sağlıklı günler ve sınavlarda başarılar dileriz.