güncelleme: yayınlama:

“Ateş ve İhanet” kitap söyleşisi yapıldı

“Ateş ve İhanet” kitap söyleşisi yapıldı

BİLGİ Sağlık Bilimleri Fakültesi Perfüzyon Bölümü tarafından 23 Aralık 2020 tarihinde "Ateş ve İhanet: Covid Kliniğinde Sağlık Çalışanlarının Deneyimi" başlıklı kitap söyleşisi düzenlendi. Söyleşide COVID-19 pandemisi nedeniyle yaşadığımız olağanüstü dönemde sağlık çalışanlarının deneyimlerini aktarması açısından tarihi bir öneme ve özgün değere sahip iki nitel araştırmanın sonuçları araştırma grubu tarafından paylaşıldı.  

Araştırma ekibinde yer alan BİLGİ Sağlık Bilimleri Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Pınar Bostan moderatörlüğünde yapılan söyleşide pandemi sürecinin toplumsal sebep ve sonuçları ele alınırken sağlık çalışanlarının Covid-19 kliniklerindeki deneyimleri tartışıldı. 

Kitapta yer alan iki araştırmadan ilki olan ve kitaba ismini veren “Ateş ve İhanet” araştırması; sağlık çalışanlarının bu süreçte deneyimledikleri dayanışmayı ve çatışmayı ele alıyor. “Adanmışlıktan Tükenişe” başlıklı ikinci araştırma ise pandemi sürecinde istifa eden ve emekli olan hekimlerin yaşadıklarını aktarıyor. 

Galatasaray Üniversitesi Sosyoloji Bölümü Öğr. Üyesi Prof. Dr. Ali Ergur ve Pamukkale Üniversitesi Göğüs Hastalıkları A.D. Öğr. Üyesi Prof. Dr. Göksel Altınışık Ergur kitapta yer alan iki araştırmanın sonuçları hakkında değerlendirmelerini aktardı. Araştırma grubunda yer alan yeni mezun veya halen sosyoloji öğrencisi olan genç araştırmacılar ise sağlık çalışanlarının yaşadıklarını ortaya koydukları bu nitel araştırmaların hem bilişsel hem de duygusal süreçleri hakkında paylaşımda bulundular. 

Görseller