BİLGİ öğrencileri bu yıl da “CFA Institute Research Challenge” finalinde!

BİLGİ öğrencileri, dünyanın önde gelen finans kuruluşlarından CFA Institute tarafından her yıl küresel ölçekte düzenlenen CFA Institute Research Challenge’da bu yıl da Türkiye finaline katılmaya hak kazanan 5 takımdan biri seçildi. 26 Şubat 2021 tarihinde yapılacak Türkiye finalinde birinci olan ekip, yurtdışındaki finallerde Türkiye’yi temsil edecek.

Üniversite öğrencilerinin menkul kıymetler araştırması ve değerleme, yatırım raporu yazımı ve sunum yeteneklerini ölçen küresel bir yarışma olan CFA Institute Research Challenge’da öğrenciler araştırma analisti rolü üstlenerek gerçek dünyada deneyim kazanıyor. Yarışma, yerel, alt-bölgesel, bölgesel ve küresel olmak üzere dört aşamadan oluşuyor.

Türkiye’den 19 üniversiteden 23 takımın katıldığı yarışmada finale kalmaya hak kazanan takımlar alfabetik sırayla şöyle:

• Galatasaray Üniversitesi
  • İstanbul Bilgi Üniversitesi
  • Koç Üniversitesi
  • UNEC (Azerbaycan Devlet İktisat Üniversitesi)
  • Yıldız Teknik Üniversitesi

Finale kalan BİLGİ öğrencileri:

• Juvairia Soomro (Uluslararası Finans Yüksek Lisans Programı)
  • Müge Şenen (Uluslararası Finans Yüksek Lisans Programı)
  • Elif Güleryüz (Finansal Ekonomi Yüksek Lisans Programı)
  • Nil Tomul (Uluslararası Finans Yüksek Lisans Programı)